Divačan (20) ob igrišču preprodajal drogo

Med hišno preiskavo so našli še hladno orožje.
Fotografija: Zasežena droga in orožje. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Zasežena droga in orožje. FOTO: Policija

Policista kriminalista postaje Sežana sta v petek, 17. januarja, ob 20.30 opravila nadzor nogometnega igrišča v Divači. Pri tem sta izvedla postopek ugotavljanja identitete 20-letnega Divačana, ki je v roki držal večjo prozorno PVC-vrečko.

V njej je bilo več posušenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da so prepovedana droga. Poleg vrečke je imel Divačan pri sebi še mikrotehtnico in prepovedano orožje – boksar.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za njihovo izdelavo ter prometa z njimi sta policista moškemu odvzela prostost.

S preliminarno analizo snovi je bilo ugotovljeno, da je imel pri sebi skupno 56,51 grama konoplje. Naslednji dan je bila na njegovem domu opravljena hišna preiskava, kjer je bil najden in zasežen se dodatni kos hladnega orožja – teleskopska palica.

Kazensko ga bodo ovadili za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in uvedli hitri postopek po zakonu o orožju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije