TRAGEDIJA NA CESTI

Aleksander (20) umrl med vračanjem z rojstnodnevne zabave

Objavljeno 03. avgust 2020 19.55 | Posodobljeno 03. avgust 2020 19.55 | Piše: Aleksander Brudar

Mlademu sopotniku Aleksandru Kogelniku niso mogli pomagati. Po trčenju v nabrežino se je avto prevrnil na streho.

Aleksander Kogelnik trčenja ni preživel.
Ljudski rek, da nesreča nikoli ne počiva, se je v soboto zgodaj zjutraj v kraju Zeleni Breg, ki je od Raven na Koroškem oddaljen kakšnih deset minut vožnje z avtomobilom, na žalost še kako izkazal za resničnega. Zgodila se je tragedija, ki bo zagotovo zaznamovala kar tri družine.

Najbolj svojce 20-letnega Aleksandra Kogelnika iz bližnje Breznice, ki ni preživel trčenja v brežino. Pa tudi njegovega enako starega voznika L. K. in še 16-letno dekle, ki je v času nesreče sedela na zadnjem sedežu.
image
Dvajsetletni voznik je prehitro pripeljal v ta ovinek.

»Aleksander je bil izjemen človek. Bil je pravi za družbo ter res povsem neproblematičen,« se nesrečnega fanta, ki je umrl na kraju prometne nesreče, spominjajo njegovi prijatelji in znanci. Pri tem ne pozabijo povedati, da je bil velik ljubitelj nogometa in da je igral za vaško ligo. »Nogomet je imel rad kot hobi,« dodajajo in še enkrat poudarijo, da se je res zelo rad družil.
Tako kot v urah pred nesrečo, ko je bil z najboljšimi prijatelji. Razlog, da so si vzeli nekaj ur za druženje, naj bi bil po naših podatkih povezan s praznovanjem rojstnega dne voznika avtomobila (ta četrtek bo dopolnil 21 let), v katerem je v soboto, nekaj pred 4. uro, Kogelnik tragično umrl. »Bil je z najboljšimi prijatelji,« so nam v zvezi s tem povedali Aleksandrovi najbližji, ki smo jih obiskali na domačiji Rakitnik. Zaradi velike bolečine ob izgubi nesrečnega fanta z nami niso mogli podrobneje govoriti. So nam pa s solzami v očeh povedali le, da v tej nesreči nikogar ne obsojajo.

Prijatelji so povedali, da je bil velik ljubitelj nogometa in da je igral za vaško ligo.

V ovinku s ceste

Za vse naj bi bila, kot so ugotovili policisti, kriva neprilagojena hitrost. Na kraju nesreče smo lahko opazili, da se je zgodila na razcepu za ekološko kmetijo Vogelnik in tik za koncem asfaltirane ceste. Na PU Celje so nam pojasnili, da so bili policisti o nesreči s smrtnim izzidom v kraju Zeleni Breg na območju policijske postaje Ravne na Koroškem obveščeni v soboto ob 3.44. »Do nesreče je prišlo, ko je 20-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti od Raven na Koroškem proti Strojni,« so razložili in dodali, da je v ostrem ovinku voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz ceste in trčil v nabrežino. Kot so dodali na celjski policijski upravi, se je vozilo nato prevrnilo na streho. Trčenje je bilo očitno tako silovito, da je 20-letni sopotnik, torej Aleksander Kogelnik, umrl na kraju nesreče. Druga dva sta bila lažje poškodovana. 
image
Trčili so v nabrežino, nato pa se je avto prevrnil.

image
Svojci, ki živijo na kmetiji Rakitnik, so seveda v šoku.
Deli s prijatelji