NA KOŽO

Komentar Darinke Pavlič Kamien: Kdo šiva orlom krila?

Dobro skakati, nato pa zaradi dresa ostati brez rezultata, je le še bolj grenka oblika poraza.
Fotografija:
Odpri galerijo

Zima je krasen letni čas zaradi vseh vrst smučarije, alpske, nordijske, biatlona, bordanja, hitrostnega smučanja. Ne le da (skoraj) vse to Slovenci rekreativno zganjamo, tudi v vseh teh tekmovalnih kategorijah smo pozimi dobro opazni na svetovni ravni. Sicer pri nas že dolgo ni več takšne evforije, kot smo jo imeli v času alpskih Križaja, Petroviča, Svetove, Pretnarjeve in vseh preostalih članov ekipe, skakalcev Ulage in nato Peterke, Petre Majdič in vseh drugih, ki jim ne želim delati nobene krivice. Smučarija v vseh oblikah gotovo ostaja med najbolj priljubljenimi slovenskimi športi.


Da so naši skakalni orli za letošnjo sezono očitno kar dobro pripravljeni, dokazujejo prvi obetavni rezultati v Wisli in Ruki. Še posebno vsi ljubitelji skokov čakamo, da pride tista zima, v kateri bo Peter Prevc spet stari Peter, ki bo serijsko puščal svetovno konkurenco za sabo. Poškodba je sanirana, življenjske spremembe v družinici so vključene v tekmovalni ritem, zato – gremo!
Nato pa po krasnem tretjem mestu ničla.

Razumem definicijo diskvalifikacije, če tekmovalec naredi na tekmi napako, ki ni v skladu s pravili. Razumem jo tudi, če ga zasačijo pri prepovedanih substancah. Četudi mu jih, ne da bi tekmovalec za to vedel, podtaknejo njegovi pohlepni trenerji ali menedžerji v upanju, da ga protidopinška komisija ne bo odkrila.

Diskvalifikacijo zaradi dresa (v svoji nevednosti) razumem skoraj tako kot podtaknjen doping. Kot namerno napako, ki škoduje tekmovalcu. Kajti to pa mi je jasno, da Peter Prevc ne šiva sam svojega dresa in da ga tam pod koleni za tekmo v Ruki ni sam načrtno in skrivaj ponoči ob brleči lučki »okrepil« tako, da je bil manj prepusten. Po tej tekmi se mi zato postavlja vprašanje, kdo za vraga šiva našim orlom krila. Ob odličnih rezultatih letos smo namreč »fasali« že tri diskvalifikacije!?

Nič nam namreč ne bodo pomagali odlični rezultati, če se ti na koncu ne bodo zabeležili v statistiko in ostali pribiti v seštevek. Dobro skakati, nato pa zaradi dresa ostati brez rezultata, je samo še bolj grenka oblika poraza. Zato ne menjajte trenerja. Menjajte krojača!

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije