NATEG V INDIJI

Slovenskemu igralcu uspel filmski pobeg iz kriminalke

Pretkani Indijci so hoteli opetnajstiti slovenskega filmarja Jureta Krefta. Posel, ki je sprva obetal, ga je na koncu pognal v beg za življenje.
Fotografija: Kratke, a nič kaj sladke indijske izkušnje ne obžaluje, saj je izkusil novi svet. Fotografije: osebni arhiv
Odpri galerijo
Kratke, a nič kaj sladke indijske izkušnje ne obžaluje, saj je izkusil novi svet. Fotografije: osebni arhiv

Kriminalka, ki se je spisala sama, bi se lahko končala tudi v katerem drugem žanru, a se je na srečo le s pobegom. Glavno vlogo v indijskem »filmu« je nevede dobil znani slovenski igralec Jure Kreft, ki je pri 16 letih blestel v eni od glavnih vlog priljubljenega mladinskega filma Gremo mi po svoje, zdaj, osem let pozneje, pa vodi podjetje Fixmedia, ki se ukvarja s filmsko produkcijo in žanje uspeh tudi v tujini. In prav tja se je kot že ničkolikokrat tudi tokrat podal nič hudega sluteči slovenski filmar.
V Indijo ga je povabil samooklicani producent, in sicer pod pretvezo, da želi s kolegi v Sloveniji posneti celovečerec. Kreft se priložnosti za novo sodelovanje ni branil, sploh ker je vse skupaj delovalo zelo resno, poslali so mu celo scenarij. »Izmenjala sva si okoli 40 e-sporočil, ker pa je bilo čutiti nekoliko jezikovne bariere, sva se dogovorila za sestanek v New Delhiju – letalsko vozovnico in hotel s petimi zvezdicami mi je plačal on,« razloži Kreft.

Nič lažjega, torej, za 24-letnega avanturista, ki rad odkriva svet in spoznava različne kulture, zato ni posumil, da bi šlo lahko kaj narobe. Ob prihodu ga je vse pričakalo, kot je bilo dogovorjeno.​

Maske so padle

A zavesa laži se je kmalu začela trgati. Na poslovnem sestanku stvari niso tekle tako gladko, no, razen alkohola, ki so ga Indijci zlivali vase kot za stavo. Celo dekle za zabavo so mu ponudili, a je Kreft storitve prijateljice noči zavrnil. Ob vrnitvi v hotelsko sobo ga je že preplavil bežen sum: zakaj so se izmikali konkretnim pogovorom o poslu? A se je hitro pomiril, češ da bo za to še dovolj časa med njihovim obiskom Slovenije, ob katerem naj bi Kreft po dogovoru jamčil za svoje poslovne partnerje.
Prava streznitev ga je doletela naslednje jutro, ko je poklical na veleposlaništvo in izvedel, da so potni listi t. i. filmarjev ponarejeni. Ustrašil se je za življenje. »Počutil sem se ujetega. Vse je bilo zlagano. Vsi lepi pogledi, gostoljubje, vsa sporočila, spiski tehnike, pogovori o lokacijah … Počutil sem se popolnoma izgubljenega, lebdečega sredi neznanega sveta,« je opisal šok, ki ga je doletel. In naslednja misel? Načrt za pobeg!

 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije