ROKE NA PRODAJ

Ringo Starr prodaja simbol miru

Na prodaj roke iz nerjavečega jekla ali pa brona. Na Beverly Hillsu tudi velika različica.
Fotografija: Venomer poziva k miru in ljubezni po svetu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Venomer poziva k miru in ljubezni po svetu. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Simbol miru in ljubezni, skulptura roke v naravni velikosti z iztegnjenima kazalcem in sredincem, je nov dobrodelni projekt Ringa Starra: izkupiček od prodaje kipcev, za katere bo treba odšteti od 1800 pa do 4850 evrov, bo namreč namenjen dobrodelnosti, njihova cena pa bo odvisna od materiala.

Za dobrodelnost

Tisti iz nerjavečega jekla bodo dražji, bronasti pa cenejši, pojasnjujejo pri dražbeni hiši Julien's Auctions, na voljo pa jih bo skupno 500. Vsaka skulptura je visoka 25 centimetrov, kupci bodo prejeli tudi ustrezen certifikat, ki bo potrdil pristnost izdelka. Ta po besedah zvezdnika nekdanje zasedbe Beatle ponazarja pozdrav in simbol miru že pol stoletja, zato si zasluži tudi umetniško upodobitev, pojasnjuje Starr, ki upa, da bo s skulpturo širil zavedanje o potrebi po pozitivnih mislih na svetu. Zbrani znesek bo namenil dobrodelni organizaciji Lotus, ki pomaga pri premagovanju odvisnosti, ob nasilju v družini in brezdomstvu.

Na Beverly Hillsu stoji že od 2019. FOTO: Twitter
Na Beverly Hillsu stoji že od 2019. FOTO: Twitter

Starr je na Beverly Hillsu, kjer je že vrsto let doma, leta 2019 postavil tudi veliko skulpturo roke, ki poziva k miru in ljubezni, s simbolom pa že desetletja nagovarja tudi oboževalce in jih spodbuja k širjenju optimizma, dobre volje in upanja. Zvezdnik, ki velja za najpremožnejšega bobnarja na svetu in pri 82 letih še vedno glasbeno ustvarja, je minuli mesec sicer zaradi covida-19 moral odpovedati svojo severnoameriško turnejo, a je kljub okužbi dobrega zdravja in se bo kmalu vrnil na odre, zagotavlja.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas