INTIMNE PODROBNOSTI

Kaj se dogaja v kraljičini spalnici?

Lady Campbell izdala peto knjigo o kraljevi družini. 
Fotografija: Kraljica Elizabeta in princ Filip sta srečno poročena že 70 let. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kraljica Elizabeta in princ Filip sta srečno poročena že 70 let. FOTO: Guliver/Getty Images

Britanska pisateljica lady Colin Campbell, ki je izdala že štiri knjige o britanski kraljevi družini, je na police zdaj postavila še peto. V dveh se je lotila pokojne princese Diane, v eni je pisala o mami kraljice Elizabete II., četrta je obdelovala kraljeve zakone. Podobna tematika jo je zamikala tudi tokrat. Najnovejša knjiga, ki je dvignila že veliko prahu, namreč nosi naslov Kraljičin zakon, v njem pa lady opisuje intimne podrobnosti iz spalnice Elizabete II. in princa Filipa, a tisti, ki so paru blizu, trdijo, da je knjiga polna izmišljotin.

Kraljica je prijazna gospa, o njej pravi nekdanji butler.
Kraljica je prijazna gospa, o njej pravi nekdanji butler.


O lady Campbell mnogi pravijo, da je lačna slave in da bi zanjo naredila prav vse, tudi napisala knjigo polresnic in laži, da bi se njeno ime le znašlo v medijih. V knjigi o kraljičinem zakonu tako med drugim navaja, da ima čisto »zdrav libido«, njen mož pa naj bi bil velik šarmer. »Filip se od otroštva obkroža z lepimi ženskami. To potrebuje, nič nenavadnega, saj je vendar pomorski častnik. A princ le gleda, to je zagotovo. Nikdar se ni pregrešil, nikdar ni prevaral žene. Všeč mu je privlačna družba, rad flirta. Tudi z mano se je že spogledoval, a tak pač je. To nič ne pomeni,« je med drugim zapisala lady Colin. In kraljice to menda prav nič ne moti. »Od vsega začetka mu je dovolila, da ima prijateljice, s katerimi si je zelo blizu, skupaj počno razne stvari, za Filipa so kot domači ljubljenčki,« še piše lady.»Vsak si lahko izmisli takšne trditve. A prava, verodostojna priča dogodkom in odnosom je človek lahko le takrat, ko jim prisostvuje. Lady Colin Campbell nikoli ni bila v navzočnosti kraljice, ne pozna je. Ne razumem, kako lahko piše o njej in si izmišljuje takšne bizarnosti,« je o knjigi povedal nekdanji kraljevi butler Paul Burnell in dodal: »S kraljico sem živel 11 let in jaz vam lahko povem, kakšna je. Je prijazna, verna gospa in nikdar je nihče ne bi smel predstavljati v takšni luči. Ves narod jo spoštuje, takih reči se o njej ne bi smelo pisati.« Izjave nekdanjega butlerja je podprla tudi novinarka britanske nacionalne televizije, ki je nekoč poročala z britanskega dvora: »Ne vidim potrebe, da bi se pogovarjala o kraljičinem ljubezenskem življenju. Neokusno je, nepotrebno in ceneno.«

Lady Colin Campbell je veliko prahu dvignila že s svojo prvo knjigo o Diani, v kateri je trdila, da princesa boleha za bulimijo.

Lady Colin Campbell je s svojo novo knjigo znova dvignila veliko prahu. FOTO: Guliver/Getty Images
Lady Colin Campbell je s svojo novo knjigo znova dvignila veliko prahu. FOTO: Guliver/Getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije