V OMAMI

Igralec eno leto treznosti praznoval z alkoholom

Bena Afflecka je na Unicefovi zabavi zanašalo. Svojo napako je naslednje jutro priznal bivši ženi Jennifer Garner.
Fotografija: Oskarjevec ve, da je alkohol zanj izjemno nevaren. A tudi mamljiv.
Odpri galerijo
Oskarjevec ve, da je alkohol zanj izjemno nevaren. A tudi mamljiv.

Ni skrivnost, da je imel težave s pretiranim nagibanjem steklenice. Ben Affleck se namreč že vse svoje odraslo življenje bori z odvisnostjo od alkohola, saj je prvič med zidovi rehabilitacijske klinike pristal že na 29. rojstni dan, ko se je nato zavedel, kako nevaren je alkohol zanj. Nevaren, a tudi neizmerno mamljiv, saj si je v sledečih letih še trikrat poiskal strokovno pomoč.
Dan po opiti noči je obiskal bivšo ženo in brž priznal, da je storil napako. FOTO: guliver/X17online.com
Dan po opiti noči je obiskal bivšo ženo in brž priznal, da je storil napako. FOTO: guliver/X17online.com

»Alkoholizem je del mojega življenja, nekaj, s čimer se vseskozi soočam in bom moral vedno delati na tem, da me ne spodnese,« je marca odkrito priznal, zavedajoč se, da vselej obstaja verjetnost, da ga zanese, a da se bo moral s tem pogumno soočiti in si ne zatiskati oči. Kar je zdaj, ko je po dobrem letu treznega življenja na Unicefovi zabavi ob noči čarovnic popil nekaj kozarčkov preveč, tudi nemudoma priznal. Le nekaj ur po tem, ko ga je opitega zanašalo in se je v zadnjem hipu ujel ob parkiran avto, da ni trdo pristal na zadnjici, je namreč z dvignjeno glavo obiskal bivšo ženo Jennifer Garner, ki mu tudi še po ločitvi stoji ob strani, in ji priznal, da je storil napako. »Se zgodi. Zaneslo me je. A ne bom pustil, da me to tudi iztiri z začrtane poti.«
 

Ujel ga je paparac


Za ta en večer je lahko pozabil, kdo je, in postal nekdo drug, kdor koli je hotel. Na Unicefovi maškaradi pred nočjo čarovnic ni bil več hollywoodski zvezdnik, ločenec in zdravljeni alkoholik, le moški z masko okostnjaka. Morda je tako razmišljal in si zato privoščil, česar si sicer ne bi. Kozarček, dva, več njih. Kar pa mu je pošteno stopilo v glavo in več kot načelo njegovo središče za ravnotežje. Z maškarade je v spremstvu blondinke, na katero se je opiral, odkorakal nekoliko majavo.

Tal pod nogami pa mu je, ko je njegova spremljevalka poskušala dobiti prevoz in ga je za nekaj hipov prepustila samemu sebi, skoraj zmanjkalo. Opotekajoče ga je odneslo vzvratno, pred bolečim padcem ga je rešil le parkiran terenec, ki se ga je oprijel v zadnjem trenutku. In to manj kot 24 ur po tem, ko je s svetom delil obletnico enega leta treznosti. »Že dobro leto sem trezen, del okrevanja pa je, da pomagam drugim,« je čivknil v urah pred zabavo in organizaciji Midnight Mission nakazal zajeten prispevek, s katerim želi pomagati ljudem v stiski.
Čeprav ločena, si še vedno stojita ob strani in se podpirata. FOTO: guliver/cover images
Čeprav ločena, si še vedno stojita ob strani in se podpirata. FOTO: guliver/cover images

Vsak lahko stori napako. In zrelo je to tudi priznati. »Ni mu bilo lahko, a priznal je, da je naredil napako. Kar je bila pametna poteza, saj je ustavil premlevanje tabloidnega časopisja,« je dejal vir, saj se je posnetek zvezdnikove opite hoje na spletu pojavil skoraj sočasno s tem, ko ga je paparac snemal.
 

Vsakodnevna bitka


In morda tudi zato Affleck ni okleval, ampak je že naslednje jutro potrkal na vrata bivše žene – bolje je namreč, da izve od njega, da ga je spodneslo, kot pa iz medijev. In ker je bila Jen tista, zaradi intervencije katere je lani že v četrto odšel na zdravljenje, je verjetno tudi dobro vedela, da se tovrstni spodrsljaji lahko dogodijo.

»Vsak, ki je bil kdaj odvisen, ve, da je treznost težka in izmuzljiva. Ben si je že pred časom priznal, da se mu bo na tej poti od časa do časa verjetno zataknilo in da odvisnost od alkohola nikoli ne bo pozabljena zgodba, daleč v njegovi preteklosti. Ve, da je alkoholizem bolezen in da je vsak dan nova bitka. Treznost pa ne nekaj, kar se zgodi, je le vsakodnevna zmaga v tej bitki. Vsakič znova.«


In konec tedna je na zabavi to bitko izgubil, a ne tudi vojne. Nad seboj in svojim treznim življenjem ne bo obupal, ampak bo, tako kot že zadnje leto, odkar je oktobra lani zaključil 40-dnevno zdravljenje, še naprej obiskoval tečaje za zdravo življenje in dobro počutje, pri katerih se holistično osredotoča na »budistično etiko zdravega telesa, uma in duha«. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije