ODKRIVANJE IGRIC

Gledalca bo virtualni svet pustil odprtih ust

Steven Spielberg se je lotil odmevnega filmskega projekta. Težko pričakovana premiera napovedana za 30. marec.
Fotografija: Film bo ljubitelje znanstvene fantastike prikoval na sedež. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Film bo ljubitelje znanstvene fantastike prikoval na sedež. FOTO: Facebook

Knjiga Ready Player One (Pripravljen igralec ena) Ernesta Clina spada med kultne klasike generacije, ki je odraščala v osemdesetih letih minulega stoletja. Nad njo bodo še posebno navdušeni ljubitelji računalniških iger, saj nas avtor popelje na pot odkrivanja igric od prvih enostavnih do današnjih v virtualnem svetu. Povrhu gre za cvetober pop skladb iz obdobja, ki so mu vladali frizerji in fluorescentna barva. Ne preseneča, da se je za pravice za film potegoval sam Steven Spielberg, ki je mojster estetike osemdesetih. Ta se je očitno vkopala na velika platna, saj trenutno poteka več produkcij, ki se odvijajo v tistem času. Ne nazadnje se takrat dogaja tudi skrajno priljubljena televizijska serija Čudne stvari (Stranger Things).
Film je prežet z duhovitimi podrobnostmi. FOTO: Facebook
Film je prežet z duhovitimi podrobnostmi. FOTO: Facebook

Konec minulega tedna je po spletu zaokrožil prvi promocijski filmček, zaradi katerega se navdušencem že cedijo sline. Najverjetneje gre za prvi film, v katerem hkrati nastopajo Chucky, King Kong in tudi DeLorean, pa smo jih našteli le nekaj. V zgodbi, ki je postavljena v leto 2045 v ameriški Ohio, sledimo mladeniču Wadu Wattsu, ki ga upodablja Tye Sheridan. Živi v zanemarjenem delu mesta, svojo anonimnost pa izkorišča v virtualnem svetu, imenovanem Oaza, kjer je skrajno spreten in iznajdljiv. V tem virtualnem prostoru je možen prav vsak svet, obiskovalci pa so v celoti brez omejitev fizičnega sveta.

Oazo je ustanovil pokojni James Halliday, ki v posmrtnem videoposnetku povabi obiskovalce Oaze, da se potegujejo za vrtoglavo finančno nagrado in nadzor nad tem vplivnim virtualnim svetom.
Boj v virtualnem in realnem svetu. FOTO: Facebook
Boj v virtualnem in realnem svetu. FOTO: Facebook

Slednjega se seveda poskušajo polastiti tudi predstavniki zlobne multinacionalke Innovative Online Industries (IOI), ki začnejo Wada preganjati v resničnem in virtualnem svetu. Iz promocijskega posnetka je razvidno, da gre za fenomenalen film, ki bo gledalca odprtih ust prikoval na sedež. Do takrat bomo morali še malo zdržati, saj je premiera težko pričakovanega filma napovedana za 30. marec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije