OBNOVITEV

Še enkrat se bosta poročila

Oliver je ženi, ko je bila v Tokiu, vsak dan pisal ljubezenska pisma. Kulinarični imperij zvezdniškega chefa je v razsulu.
Fotografija: Da pozabijo na poklicne tegobe, gredo za dva tedna na dopust. Fotografije: instagram
Odpri galerijo
Da pozabijo na poklicne tegobe, gredo za dva tedna na dopust. Fotografije: instagram

Nič ne traja večno. S to lekcijo je življenje letos postreglo zvezdniškemu kuharju Jamieju Oliverju, ki je z veščim vrtenjem okoli štedilnika in prirojenim darom za spogledovanje s televizijsko kamero ustvaril kulinarični imperij in precejšnje bogastvo. A je slednje tako rekoč čez noč izpuhtelo! Slabo poslovanje, konkurenca, kopičenje dolgov so ga pripeljali na prag bankrota, maja pa je bil zaradi finančnih težav prisiljen zapreti 22 od skupno 25 svojih restavracij. »To leto je bilo polno izzivov,« je poskušal omiliti svoje tegobe, čeprav naj bi bil zaradi nič kaj rožnatega položaja precej sesut. A vendar je vsak konec priložnost za nov začetek in prav sveži začetek je tisto, kar ima Jamie pred očmi. Kako se bo poklicno pobral na noge, bo verjetno moral še dognati, a v zasebnosti že dobro ve, kako bo začel pisati novo poglavje. Z obnovitvijo poročnih zaobljub.

Na prostem in bosa

Jools še vedno hrani Jamiejeva ljubezenska pisma in prvi parfum, ki ji ga je podaril.
Jools še vedno hrani Jamiejeva ljubezenska pisma in prvi parfum, ki ji ga je podaril.
Trenutno mu gre marsikaj narobe. A če želi kaj popraviti in na novo zgraditi, potrebuje spočito glavo, svež zagon, zato se je odločil pritisniti na pavzo. In si privoščiti dva tedna družinskega dopusta, na katerem bo delo zadnje, na kar bo mislil. »Letošnje dogajanje nas je vse prizadelo, zato potrebujemo oddih od vsega,« je priznala njegova boljša polovica Jools, s katero sta se zaljubila že v najstniških letih in si pred 19 leti obljubila večno ljubezen in zvestobo. A čeprav je bila uradna potrditev njune ljubezni tisto, kar sta si oba želela, svatba ni bila natanko takšna, kakršno bi si zamislila Jools. Vsaj če pogleda nazaj. Zato se je, očitno tudi v moževem imenu, odločila, da 20. obletnico poroke proslavita z obnovo zaobljub. »Naslednje leto bova poročena že 20 let. Zato se bova še enkrat poročila, a precej drugače kot v prvo. Na prostem in bosonoga. Najina poroka je bila namreč nadvse formalna, kar pa sploh ni odsevalo tega, kakšna sva v resnici,« je dejala s pridatkom, da si za drugo poroko želi sproščeno in veliko zabavo.

Njuna prva poroka pred 19 leti je bila klasično angleška in formalna. V drugo pa bo vse drugače!
Njuna prva poroka pred 19 leti je bila klasično angleška in formalna. V drugo pa bo vse drugače!
Jamie in Jools, danes oče in mama kar petih otrok, sta se torej zaljubila že v šolskih klopeh. In četudi bi ju delo in življenje, ki ju je vodilo na različne konce sveta, lahko razdružili, je njuna ljubezen obstala. Tudi s pomočjo ljubezenskih pisem, pisanih na roko in poslanih po pošti, ki jih Jools hrani še danes. »Stara sem bila 17 let, ko sem zaradi dela za tri mesece odšla v Tokio. Jamie mi je prav vsak dan napisal pismo ali mi poslal faks. Še danes, ko prebiram ta pisma, začnem od ganjenosti jokati. To so vsekakor najlepši spomini.« A shranila ni le pisem, v katerih ji je verjetno pisal o svojih čustvih. Še danes ima stekleničko parfuma, ki ji jo je podaril, ko jo je pred četrt stoletja pričakal na železniški postaji v Liverpoolu, ko sta se po daljšem premoru zaradi njenega dela in njegovega študija spet sešla. »To je bil prvi parfum, ki mi ga je podaril.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije