VELIKO SRCE

Radodarna srbska princesa Katarina

Srbskim bolnišnicam izročila medicinsko opremo. Zelo dejavna na področju dobrodelnosti.
Fotografija: Princesa je s pomočjo srbske zdravnice iz Miamija porodnišnici darovala medicinsko opremo.
Odpri galerijo
Princesa je s pomočjo srbske zdravnice iz Miamija porodnišnici darovala medicinsko opremo.

Konec prejšnjega tedna je bil zelo aktiven za srbsko princeso Katarino. Najprej je z ameriško zdravnico srbskega rodu dr. Gorano Kuka Epstein iz Miamija porodnišnici kliničnega centra dr. Dragiša Mišovića v Beogradu podarila medicinsko opremo, med drugim napravo za preverjanje sluha novorojenčkov, invalidski voziček, prenosno napravo za merjenje krvnega tlaka, v vrednosti 12.000 evrov.
Vedno rada pomaga.
Vedno rada pomaga.

Prav na tej kliniki je zdravnica Gorana Kuka Epstein opravila specializacijo, in sicer iz plastične in rekonstrukcijske kirurgije, leta 2014 pa se je odselila v ZDA. »Zahvaljujem se zdravnici, ki nikoli ne pozabi svoje države, čeprav živi daleč proč. Upam, da bo s to opremo delo klinike še boljše, prav tako nega za mame in njihove dojenčke,« je povedala princesa.

Dan pozneje je oddelku za intenzivno nego splošne bolnišnice v Gornjem Milanovcu predala pet električnih postelj, ultrazvočni aparat, inhalator ter dve mizi za preglede v skupni vrednosti 33.000 evrov, opremo so zagotovili s pomočjo projekta Cure, humanitarne organizacije iz ameriškega Denverja.

»Če le moreva, z možem pomagava našemu narodu, našim ljudem. Srbija ni samo Beograd in vesela sem, ker lahko medicinsko opremo dostavljamo tudi bolnišnicam zunaj Beograda,« je dejala princesa Katarina, ki je v sodelovanju s Toyoto Srbija splošni bolnišnici v Čačku predala avto v vrednosti 10.000 evrov, s katerim bodo prevažali bolnike iz mesta in okolice v bolnišnico na dializo, kemoterapijo in druge terapije.


Princesa Katarina je zelo aktivna na področju dobrodelnosti, zlasti pomaga otrokom in starejšim. Je pokroviteljica več dobrodelnih organizacij, tudi Lifeline Humanitarian Organisation, ki ima urade v Chicagu, New Yorku, Torontu, Londonu in Atenah. Avgusta 2001 je v Beogradu osnovala Sklad princese Katarine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije