MAROKO

Princesa, ki izginja

Z ženo maroškega kralja so povezane skrivnosti in govorice. Princeso Lallo Salmo so s kraljem zadnjič videli pred dvema letoma.
Fotografija: Maroška princesa Lalla Salma FOTOgrafiji: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Maroška princesa Lalla Salma FOTOgrafiji: Guliver/Getty Images

Ženo maroškega kralja Lallo Salmo ​so zadnjič videli pred dvema letoma, zato ji pravijo kar fantomska princesa. Velika skrivnost ovija 41-letnico, skrivnosten je tudi njen umik iz javnega življenja, povod naj bi bila ločitev, če gre verjeti govoricam.
Prestolonaslednik Moulay Hassan se je kraljevemu paru rodil leta 2003.
Prestolonaslednik Moulay Hassan se je kraljevemu paru rodil leta 2003.

Nekoč je bila redna gostja mednarodne kraljeve scene, leta 2011 se je udeležila celo poroke britanskega princa Williama in Kate Middleton. Čeprav ni bila toliko razvpita kot zahodnjaške princese, je imela vendarle večjo vlogo v javnosti kot njene predhodnice. Je pokroviteljica nekaj društev za preprečevanje raka, ki jih je ustanovila, podpira in spodbuja vključenost žensk. Po letu 2017, ko je opravila zadnjo uradno obveznost, jo je videl le redko kdo; nazadnje so jo opazili v New Yorku septembra, fotografiral jo je Mehdi Benkirane, ustanovitelj združenja oboževalcev kralja Mohammeda VI.

Na fotografiji je bila z otrokoma, princem Moulayem Hassanom in princeso Lallo Khadijo v Centralnem parku, prej pa so jo julija opazili v Grčiji. Ko sta britanski princ Harry in njegova žena Meghan februarja ​obiskala Maroko, so se mnogi spraševali, ali se bo princesa Lalla Salma udeležila srečanja s kraljevskim parom in predvsem z Meghan razpravljala o pravicah žensk. A je ni bilo.


Princesa je zdaj 55-letnega maroškega kralja spoznala na neki zabavi leta 1999, poročila sta se oktobra 2001. Je prva žena kralja Mohammeda VI. in prva žena maroškega vladarja, ki so ji podelili naziv princese in jo tudi javno priznavali. Ker je med decembrom 2017 in aprilom lani ni bilo na javnih obveznostih, so mnogi špekulirali, da sta se kralj in princesa ločila, ona pa se je zaradi tega umaknila iz javnega življenja, a ločitve uradno niso potrdili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije