PRVA DAMA

Paša za oči: posestvo prve dame je vredno 60 milijonov

Jackie Kennedy je posestvo kupila za dober milijon, zdaj je vredno 60-krat več. Red Gate Farm je podeželska idila, ki obenem ponuja razkošje najpremožnejšim.
Fotografija: Nekoč je tam stalo samo gospodarsko poslopje, zdaj vlada razkošje.
Odpri galerijo
Nekoč je tam stalo samo gospodarsko poslopje, zdaj vlada razkošje.

Če želite počitnikovati kot prva dama, potrebujete 60 milijonov evrov! No, zagotovo bi se lahko znašli tudi mnogo ceneje, toda ugledna ameriška nepremičninska agencija ponuja resnično vročo destinacijo: razkošno posestvo na otoku Martha's Vineyard, kjer je svoja poletja zelo rada preživljala ikonična Jackie Kennedy.
 

Dragocena naložba


Red Gate Farm, kot se imenuje podeželska idila, zdaj premožnim kupcem ponuja hči nekdanje prve dame ZDA in dedinja Caroline Kennedy, ki jo na poletja v Massachusettsu vežejo čudoviti spomini, je povedala. Za samo dober milijon je posestvo daljnega leta 1979 kupila njena mati, s prenovo in številnimi dozidavami pa seveda slavo, ki so jo prinesli slavni stanovalci in obiskovalci, mu je vrednost vrtoglavo zrasla.
Prva dama je oboževala poletja na posestvu Martha's Vineyard. FOTO: Guliver/Getty Images
Prva dama je oboževala poletja na posestvu Martha's Vineyard. FOTO: Guliver/Getty Images

Ob nakupu je na prostranem, a povsem zanemarjenem zemljišču stalo le gospodarsko poslopje, že leta 1981 pa je ugledni arhitekt Hugh Newell Jacobson tam postavil še razkošno domovanje, hišo za goste, hlev, čolnarno in dve garaži. Posestvo se hvali s svojo lastno plažo, bazenom, teniškim igriščem, zelenjavnim vrtom in telovadnico.

Pred dvajsetimi leti je dedinja Caroline posestvo v Massachusettsu znova temeljito preuredila in prenovila, zadnja leta pa Red Gate Farm tako pogosto sameva, da ga je sklenila prodati. Kupcev, ki jih nakup nadvse mika, menda ne manjka, ne nazadnje velja Martha's Vineyard za priljubljeno destinacijo premožnih in znanih, sploh politiki si na otočku radi privoščijo oddih.


Tja nadvse rade zahajajo predsedniške družine, sploh Obamovi in Clintonovi so tam redni gostje, opaziti gre tudi nekatere zvezdnike, kot so Amy Schumer, Reese Witherspoon in David Letterman
Hišo je dedinja Caroline pred 20 leti temeljito prenovila, zdaj posestvo prodaja.
Hišo je dedinja Caroline pred 20 leti temeljito prenovila, zdaj posestvo prodaja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije