Otroka je tudi klofnil

Martin Freeman je prekršil domači pravili o tepežu in zmerjanju. Iskreno je priznal, da bi to storil še enkrat.
Fotografija: Otrokoma ga je uspelo privesti do roba in čez, da mu je počil film.
Odpri galerijo
Otrokoma ga je uspelo privesti do roba in čez, da mu je počil film.

Amanda Abbington in Martin Freeman sta 16 let, do razpada njune ljubezni pred štirimi leti, veljala za eno bolj uglašenih in uigranih dvojic britanske filmske srenje. Ne le da sta si skupen dom ustvarila že leta 2000 in ga v letih ljubezni napolnila z otrokoma, sinom Joejem in hčerko Grace, njuna harmonija se je prelila tudi na filmski trak megapriljubljene detektivske serije Sherlock, v kateri se je Martin prelevil v desno roko bistroumnega detektiva, racionalnega Watsona, Amanda pa je igrala to, kar je tudi v resnici bila. Njegovo ljubezen in ženo.
Martin in Amanda sta se ljubila za in pred kamerami. FOTOGRAFIJE: instagram
Martin in Amanda sta se ljubila za in pred kamerami. FOTOGRAFIJE: instagram

Ob tolikšni uglašenosti torej ni čudno, da sta se brez težav dogovorila, kako vzgajati otroka. No, dogovorila sta se vsaj načelno, saj je zvezdnik zdaj priznal, da je pravila vzgoje večkrat prekršil, in to tista, za katera bi jih večina ostala tiho. Namreč da je otrokoma kakšno tudi primazal.
 

Starševstvo je težko


Imela sta dve hišni pravili. Ne tepi otrok in ne preklinjaj pred njima. »A storil sem oboje. Mislim, da sem jima dvakrat primazal klofuto, več kot dvakrat pa sem jima rekel, da sta mala pezdeta. Dobro vem, da tega starši ne bi smeli storiti. Od vsepovsod nas bombardirajo s podobami popolnega starševstva in vzgoje, a to ima nasproten učinek – zaradi tega se le počutimo bedno in nepopolno.

A, roko na srce, starševstvo ni briljantno in popolno. Je sicer najboljša stvar na svetu, a to ne pomeni, da ni zahtevno. Prekleto težko je,« priznava igralec in nadaljuje, da se mu že samo misel, da bi se z malčkom poskušal razumsko pogovoriti in racionalizirati zadevo, zdi absurdna. »Če vam to uspe, bravo! Izjemno.« Kajti njemu to nikakor ni uspelo, med poskusom tega je otrokoma le uspelo, da sta ga privedla do roba in ga, očitno, parkrat tudi pahnila čezenj, da mu je počil film.
Martin in Amanda sta se ljubila za in pred kamerami. FOTOGRAFIJE: instagram
Martin in Amanda sta se ljubila za in pred kamerami. FOTOGRAFIJE: instagram

»V celoti se strinjam, da se otrok ne sme tepsti. Nikakor nisem ponosen, da sta me pripravila do tega, a če sem povsem iskren, bi to storil še enkrat. Bilo je preveč. Verjetno neizogibno. A gre za izjemo, nikakor ne pravilo.« Morda je ta čustva popolne nemoči in besa uporabil tudi pri vživljanju v svoj novi lik jeznega očeta v prihajajoči humoristični nanizanki Breeders.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije