TURNEJA

McCartney še letos v naši bližini

Nastop v okviru predstavitvene turneje albuma. Glasbenik koncertiral v Avstriji pred petimi leti.
Fotografija: Paul McCartney je še vedno v odlični glasbeni kondiciji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Paul McCartney je še vedno v odlični glasbeni kondiciji. FOTO: Reuters

Med najodmevnejšimi glasbenimi novicami prejšnjega tedna je nedvomno objava Paula McCartneyja, ki je med datume svoje koncertne turneje Freshen Up dodal še Dunaj, kjer bo nastopil 5. decembra. Spomnimo, da je tam nastopil že leta 2013 na stadionu Ernst Happel, kjer nas je navdušil s svojim izborom največjih uspešnic iz časov skupine The Beatles kot tudi poznejših z Wings in skladbami iz njegove solistične kariere. »Ne morem verjeti, da je minilo že pet let od našega zadnjega koncerta v Avstriji,« je dejal legendarni glasbenik. »Resnično smo navdušeni, da se bomo vrnili, prepričan sem, da bomo pričarali poseben večer.« Tokratni koncert bo potekal pozimi, zato bo nastopil v dvorani Stadthalle.

Z ženo Nancy Shevell FOTO: Guliver/Cover Images
Z ženo Nancy Shevell FOTO: Guliver/Cover Images

Pred časom smo že zapisali, da se McCartney pripravlja na izid novega albuma Egypt Station, ki bo uradno izšel 7. septembra pri založbi Capitol Records. To bo njegov 17. studijski album, ki ga je že napovedal z dvema skladbama I Don't Know in Come to Me. Obe pesmi napovedujeta zrel in samozavesten glasbeni izdelek, ki bo dosegljiv prav vsem ljubiteljem glasbe. Prav zaradi tega je novica o razširjenem evropskem delu turneje sprožila veliko navdušenja. Ne nazadnje je McCartney 18. junija praznoval že svoj 76. rojstni dan, zato so bili številni prepričani, da se ne bo več ponudila priložnost, da ga doživimo v živo. Po drugi strani pa je treba poudariti, da je glasbenik v odlični telesni kondiciji, ki je nedvomno tudi posledica njegovega zdravega življenjskega sloga. Že pri bežnem poslušanju skladb se lahko prepričamo, da je prav tako v ustvarjalnem naletu, zato koncerta nikakor ne velja zamuditi, še posebno če ste ljubitelji legendarne liverpoolske skupine The Beatles. Njena zgodba se je začela na začetku 60. let, ko so najstniki James Paul McCartney, John Lennon in George Harrison strnili moči in ustanovili glasbeno skupino.


Sloviti četverček je postal popoln, ko se jim je v Hamburgu pridružil še bobnar Ringo Starr. S tem se je rodila najuspešnejša in najvplivnejša rock'n'roll skupina vseh časov. Toda njihova zgodba se je končala v prepiru in vzajemnem obtoževanju. Še posebno globok je bil konflikt med Paulom in Johnom, a se je na srečo zgladil tik pred Lennonovo smrtjo. Paul je po razpadu The Beatles ustanovil skupino Wings, ki jo je vodil z zdaj pokojno ženo Lindo McCartney in Dennyjem Lainom. Številke potrjujejo, da je bil glasbeni projekt zelo uspešen, ponudil pa je številne uspešnice, kot so Live And Let Die, Band On The Run in ponarodela Mull Of Kintyre. Posebej velja omeniti ploščo RAM (1971), ki je nastala v duetu z Lindo še pred Wings in spada med najodličnejše glasbene izdaje, ki so bile v svojem času spregledane. V 80. letih se je Paul pojavljal kot solo izvajalec in tej vlogi ostal zvest do danes.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije