DRAME SLAVNIH

Brad in Angelina nista edina: družinske vojne zvezd

Ločitvena drama Angeline Jolie in Brada Pitta še kar traja, vanjo so vse aktivneje vpleteni nekateri njuni otroci, a nekdanji par še zdaleč ni edini, ki bije družinsko vojno.
Fotografija: Sprave med njima še kar ni na obzorju. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Sprave med njima še kar ni na obzorju. FOTO: Shutterstock

Ko so 23. avgusta 2014 svet preplavile fotografije poročenega igralskega para Angelina Jolie in Brad Pitt v družbi šestih otrok, ki so z risbicami okrasili mamino poročno obleko, se je zdelo, da pravljice vendarle obstajajo.

A samo dve leti po veselem dogodku v Franciji se je zgodil velik preobrat. Angelina je mesec dni po drugi obletnici poroke in 11 let po tem, ko sta se zaljubila na snemanju filma Gospod in gospa Smith, na sodišče podala vlogo za ločitev.

Ker, kot je iz dokumentov razbrati, se usodni gospod Smith, kadar je opit, spremeni v nasilneža, zaradi česar so se pojavila razhajanja med njim na eni in ženo ter otroki na drugi strani.

Kaplja čez rob je bil incident na zasebnem letalu, ko je on pod vplivom alkohola kričal na otroke, povsem izgubil nadzor in udaril sina Maddoxa, ki se je v sporu postavil na mamino stran.

Igralec jo je po navedbah zgrabil za ramena, jo stresal in pritisnil ob steno, ob tem pa kričal: »Uničuješ družino. Maddox je videti kot pre.... otrok s Columbina.«

Pri tem je imel v mislih pokol na srednji šoli Columbine leta 1999.

Zaradi dogodka je zvezdnika pod drobnogled vzela socialna služba, preiskoval ga je FBI, na koncu je bil oproščen vseh obtožb, povezanih z njim.

Angelina Jolie je večkrat ponovila, da je med zakonom ustrahoval otroke, nedavno je bila na instagramu poobjavljena zgodba zdaj 19-letnega posvojenega sina Paxa. Objava je stara tri leta, v njej najstnik napada očeta.

»Srečen očetovski dan temu kr….. prvega razreda. Sčasoma vse bolj dokazuješ, kako grozna oseba si in da si zaslužiš samo prezir.

Nimaš sočutja, ni ti mar za svoje najmlajše otroke, ki v tvoji prisotnosti drhtijo od strahu. Nikoli ne boš razumel, kakšno škodo si naredil moji družini, ker tega ne moreš doumeti.

Življenje mojih bližnjih si spremenil v pekel. Svetu lahko govoriš, kar hočeš, a nekoč se bo pokazalo, kaj je resnica,« je na očetovski dan leta 2020 na instagramu zapisal Pax Jolie in objavil fotografijo Brada med podelitvijo oskarjev, ko je dobil nagrado za najboljšega stranskega igralca v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu.

Nekaj dni, preden je v javnost prišel ta zapis, se je hčerka Zahara Jolie Pitt odpovedala očetovemu priimku in se zdaj podpisuje samo Zahara Jolie.

Z najstarejšim Maddoxom je imel igralec vedno buren odnos, ki mu ga, tudi po zaslugi incidenta na letalu, ni uspelo popraviti.

Kaj se je v resnici dogajalo znotraj doma, vedo samo Brad, Angelina in njuni trije posvojeni otroci: Maddox, Pax in Zahara, ter trije biološki, Shiloh in dvojčka Vivienne ter Knox, ni pa to edina zvezdniška družina, katere člani bijejo medsebojne bitke. Tu je še nekaj družinskih vojn iz sveta znanih.

Starši iz nočne more

Čeprav je Drew Barrymore igrala v nešteto filmih, bi bil takšen, posnet po zgodbi o njenem odraščanju, res krut.

Njena mama Jaid s pravim imenom Ildiko je na hčerkinem hrbtu zdravila svoje življenjske frustracije, oče John Barrymore je bil alkoholik, ki je zlorabljal ženo, jo med nosečnostjo pretepal, udarci niso bili tuji niti hčerkici.

Pri 11 mesecih je Drew posnela prvo reklamo za pasjo hrano, mama je takrat postala njena zastopnica, pri sedmih je igralka nastopila v filmu Stevena Spielberga. Njen krstni boter ji je dal vlogo v filmu E. T.

Mama jo je kot mladoletnico redno vozila v nočni klub v New Yorku Studio 54, Drew se je že pri devetih začela opijati. Kmalu je začela uživati tudi marihuano in kokain, pri 13 letih je bila zasvojenka, ki je že dvakrat pristala na odvajanju, enkrat si je hotela vzeti življenje.

Vse to je odkrila v biografiji Little Girl Lost, v kateri je polno šokantnih podrobnosti. Mama jo je zmerjala z zgubo in pocestnico, pri 14 letih se je želela igralka s pomočjo sodišča osamosvojiti, kar ji je na koncu tudi uspelo in zaživela je sama.

»Ko se spomnim na otroštvo, sploh ne vem, kako sem vse preživela. Vsak ima v življenju izbiro, jaz sem morala izbrati ne zadušiti se zaradi vsega, kar sem doživela.«

Odraščanje v disfunkcionalni družini in kaos, ki ga je doživljala v otroštvu, sta jo motiviralo, da je postala dobra mama svojima hčerkama in jima je v lep zgled.

Vse za denar

Medtem ko se je ves svet smejal simpatičnemu fantiču iz filmov Sam doma, je Macaulay Culkin zasebno preživljal pravi pekel.

V svet kinematografije ga je vpeljal oče Kit, ko mu je bilo komaj štiri leta. Igralec je hotel postati sam, vendar je ugotovil, da njegov sin premore boljši talent. In od tedaj ni več odnehal.

Pohlepno je nadzoroval in zapravljal ves njegov denar, saj je Macaulay že pri desetih postal milijonar. Vse to je bilo povsem v nasprotju s pričakovanji fanta, ki pa tako kot preostala družina ni imel nobene besede.

»Pogosto mi je govoril, da me bo pretepel, če ne bom uspešen in dober. Lahko bi vam pokazal poškodbe, če bi hotel. Kaj vse je poskušal v življenju … Jaz sem vse to dosegel, preden sem dopolnil deset let. Zlorabljal me je fizično ter psihično,« je nekoč pripovedoval igralec, ki svojega očeta opisuje kot nepopravljivo zlobno osebo in z njim že od leta 1995 ne govori.

Leto pred tem so se njegovi starši ločili in o tem obdobju pravi, da je bilo najboljše v njegovem dotedanjem življenju, saj je lahko odšel iz igralskega sveta in prenehal nositi breme finančnega vira družine.

»Odločil sem se, da imam dovolj, in mu sporočil, da upam, da ima dovolj denarja, ker od mene ne bo dobil ničesar več,« je pojasnil igralec, ki je igrati prenehal takoj, ko je leta 1994 posnel film Mali bogataš. Svoje premoženje mu je uspelo zavarovati pred starši, kar je pripeljalo do burnega spora.

Odraščanje v disfunkcionalni družini, izjemna slava in vse, kar pride z njo, je seveda pustilo posledice. Zasvojen je bil s heroinom, februarja 2013 je skoraj umrl zaradi prevelikega odmerka heroina in zdravil.

Prijatelji so ga našli, tik preden je bilo prepozno. Dolgo se je boril z drogami, zaradi njih je pristal v zaporu, je pa vse premagala želja po normalnem življenju.

Pomagala mu je partnerica, pevka in plesalka Brenda Song, s katero ima dva sinova, ki mu dajeta smisel življenja. Prav ta mesec je na Aleji slavnih v Hollywoodu dobil tudi svojo zvezdo.

Zlorabe od otroštva

Pevka Mariah Carey je bila od mladih nog izpostavljena nasilju, o čemer je podrobno pisala v svojih spominih Pomen Mariah (The Meaning of Mariah).

Prav knjiga je spodbudila nove spore s člani družine.  

Ne samo da je javnosti razkrila verbalno in fizično nasilje med starši, opisuje tudi slab odnos s sestro in bratom.

Osem let starejša sestra Alison ji je dajala pomirjevala, da je ne bi nadlegovala, ko jo je morala paziti, v trenutkih besa jo je polivala z vročim čajem, zaradi česar Mariah utrpela opekline tretje stopnje. Neredko ji je dajala droge, ko je bila stara 12 let, jo je poskušala prodati starejšemu moškemu.

Sestra jo je zaradi teh opisov tožila, brat Morgan je avtobiografijo poimenoval delo zbranih laži. A kot piše Mariah, ta ne samo, da je ni ščiti, nad njo se je tudi verbalno izživljal.

Alison se je iz vseh obtožb poskušala izvleči z navedbami, da trpi zaradi travme zaradi zlorab v otroštvu. V sodnih spisih namreč piše, da jo je mama Patricia že od desetih let izpostavljala satanističnim ritualom in spolnim aktivnostim, zaradi česar jo je starejša hči tudi tožila.

Pevki je bila leta 2001 odkrita bipolarna motnja, ki ji jo je dolgo uspelo skrivati pred javnostjo.

»Nisem hotela verjeti. Zaprla sem se v osamo, saj sem se bala, da bo kdo odkril. A to je bilo pretežko, nisem več mogla tako živeti in poiskala sem pomoč.«

»Obdala sem se s pozitivnimi ljudmi in se posvetila tistemu, kar rada počnem: petju in pisanju glasbe,« je pozneje pripovedovala pevka, ki ne skriva, da se je v svoji družini vedno počutila kot izobčenka, povzema Gloria.hr.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije