ODKRITJE

VIDEO: Poslušajte še neobjavljeni demoposnetek Amy Winehouse

Na spletu je od prejšnjega tedna dostopna skladba My Own Way.
Fotografija: FOTO: Matt Dunham, AP
Odpri galerijo
FOTO: Matt Dunham, AP

Demoposnetek nikoli izdane pesmi je objavil glasbenik Gil Cang, ki je pesem z naslovom My Own Way napisal skupaj z Amy, Jamesom McMillanom in Maryanne Morgan v času, ko pevka še ni bila znana širši javnosti in je bila stara le 17 let. Ob tem je Cang zapisal, da je pozabljeno pesem našel en teden pred objavo, na youtubu pa jo je objavil, ker je želel, da jo sliši ves svet. Skladbo so posneli leta 2001 v Cangovem londonskem studiu le dan pred terorističnimi napadi na newyorška dvojčka, Amy pa jo je želela poslati medijskim založbam, da bi jih prepričala v sodelovanje.

Cang je za CNN povedal, da je Amy že takrat impresionirala prav vse prisotne na snemanju, celotno pesem pa je posnela le v treh poskusih: »Obnemeli smo ob njenem talentu in jo odprtih ust poslušali.«


Amyjini privrženci so nad pesmijo navdušeni, o čemer pričajo številni komentarji pod posnetkom. Hkrati pa je ta sprožil nov val žalosti in obžalovanja nad njeno smrtjo. Zaradi zastrupitve z alkoholom je umrla leta 2011, stara komaj 27 let.

Po njeni smrti je o njeni tragični zgodbi nastalo več dokumentarnih filmov in izšlo ničkoliko knjig. Največ pozornosti in najboljše kritike je dobil dokumentarec Amy britanskega režiserja Asifa Kapadie. Filmski napovednik za omenjeni dokumentarec si lahko ogledate spodaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije