HOLLYWOOD

Nazaj v prihodnost spet na odru

Znanstvenofantastična uspešnica bo le zaživela kot muzikal. Napovedujejo neverjetno hitrost ikoničnega deloreana.
Fotografija: Franšiza jima je prinesla izjemno slavo. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
Odpri galerijo
Franšiza jima je prinesla izjemno slavo. FOTO: Andrew Kelly/Reuters

Gledališka umetnost je marsikje po svetu zavoljo pandemije obstala, a ustvarjalci držijo pesti in upajo, da se bodo razmere kmalu obrnile na bolje. Če ne prej, pa prihodnjo pomlad, ko bi londonski West End lahko dočakal premiero znanstvenofantastične uspešnice iz osemdesetih let minulega stoletja.


Doc bo zapel


Filmski hit Nazaj v prihodnost, v katerem sta blestela Michael J. Fox in Christopher Lloyd, se bo namreč preoblekel v muzikal, na odru pa imata glavni vlogi Olly Dobson kot navihani in radovedni najstnik Marty McFly in Rogert Bart kot zmedeni, a genialni znanstvenik Doc Emmet Brown. Muzikal so že premierno uprizorili v operni hiši v Manchestru, a predstava zaradi pandemije, ki je zdesetkala umetniške kroge, ni doživela ponovitev in selitev, zato ustvarjalci srčno upajo, da jim bo to uspelo prihodnjo pomlad. Za gledališko ekipo navijata tudi Fox in Llyod, ki je navdušen nad novimi skladbami, predvsem pa se veseli, da bo njegov Doc zapel.

Delorean je postal legendarno vozilo. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Delorean je postal legendarno vozilo. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters


Besedilo za muzikal je spisal Bob Gale, ki se je podpisal tudi pod filmske scenarije, glasbo pa sta prispevala Alan Silvestri, prav tako iz prvotne ekipe, in Glen Ballard. Po zgledu prvega dela znanstvenofantastične franšize bo na odru mogoče slišati nekaj zimzelenih iz zvrsti rock'n'rolla, tudi znameniti Johnny B Goode, ki jo zaigra Marty na šolskem plesu, na katerem se mrzlično poskuša otresti naklonjenosti svoje lastne matere, potem ko se znajde v letu 1955.

Nazaj v prihodnost je doživel še dve filmski nadaljevanji, zaživel je tudi v stripu, videoigricah, animirani seriji in celo zabaviščnih parkih. Številni prizori in rekviziti iz treh filmov so postali kultni, leta 2015, v katerem se odvija drugi del filma, posnet 1989., pa so ljubitelji franšize veselo ugotavljali, katere napovedi iz znanstvenofantastične uspešnice so se tudi zares uresničile.

Vsekakor se bo uresničila napoved o vrhunskem muzikalu, vabijo ustvarjalci, ki bodo gledalce prepričali, da znameniti delorean zares doseže ikoničnih 88 milj na uro. Obeta se namreč odrski spektakel.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije