VESELO BO

Magnifico ob dnevu žena in mučenikov

V Koper prihaja v odlični glasbeni in ustvarjalni formi. Robert Pešut je trenutno najbolj uspešni domači glasbenik.
Fotografija: Vedno se je znal obkrožiti z odličnimi glasbeniki. FOTO: Marko Ocepek
Odpri galerijo
Vedno se je znal obkrožiti z odličnimi glasbeniki. FOTO: Marko Ocepek

V soboto, 10. marca, ob 21. uri bo v ogrevanem šotoru ob stadionu Bonifica nastopil trenutno najbolj uspešni slovenski glasbenik Magnifico. Nastop, ki ga oglašujejo kot veliki koncert ob dnevu žena in mučenikov, prihaja v naletu božičnega spektakla, ko je Magnificu že nekaj tednov pred nastopom uspelo razprodati dvorano Stožice.
 

Brez posnemovalcev

Na slovenskem glasbenem prizorišču ima Robert Pešut - Magnifico prav posebno mesto. Njegov glasbeni pristop in izvirna vizualna podobna sta tako unikatna in izvirna, da ne premoreta posnemovalcev. Ne bi veliko tvegali, če bi trdili, da je bil od nekdaj prevelik za naše tržišče, za svojega ga imajo na vseh koncih nekdanje Jugoslavije in Balkana, zavidljiv uspeh je dosegel tudi v tujini, potem ko je podpisal pogodbo s Sony Music.
Magnifico in Schatzi (Robert in Aleksander Pešut) FOTO: Matej Družnik
Magnifico in Schatzi (Robert in Aleksander Pešut) FOTO: Matej Družnik


Magnifico je lik, ki se nenehno spreminja, od Zelenega Jurija do Stereotipa, svetlega pramena v spotu Magnifico je peder, do balkanskega šansonjerja oziroma šarlatana. K sodelovanju je znal privabiti prave glasbenike in vsakič ustvariti odlično skupino, katere nepogrešljivi del je od nekdaj njegov brat Aleksander Pešut - Schatzi, prav tako odličen glasbenik in avtor. Glasbeno pot si je kot samostojni izvajalec (prej je deloval v skupini U'Redu utrl s ploščami Od srca od srca (1993), Kdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999), ob tem velja omeniti, da je tudi avtor filmske glasbe in igralec.

Po podpisu pogodbe s Sonyjem in izidu četrtega albuma Export/Import leta 2004 je dobila njegova mednarodna kariera krila. Posrečena mešanica balkanske glasbe s teksaško kitaro in prepričljiv odrski nastop so se izkazali za zmagovalno mešanico. Pojavil se je na slovitih Putamayo kompilacijah svetovne glasbe. Sledili so albumi Magnification, Charlatan De Balkan in lanski Komplet II, v katerih je izostril svoj glasbeni izraz in postal ena redkih velikih zvezd domače scene, ki redno sodeluje tudi s tujimi izvajalci, spomnimo se španske pevke Luz Casal.
Koncert Magnifica v Stožicah 25. decembra lani FOTO: Matej Družnik
Koncert Magnifica v Stožicah 25. decembra lani FOTO: Matej Družnik


Trenutno je v najboljši formi, kar pomeni, da si lahko v Kopru obetamo nepozabno glasbeno doživetje.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas