GLASBENI SPEKTAKEL

V Stožice prihaja ameriška pop legenda

Objavljeno 12. september 2018 12.50 | Posodobljeno 12. september 2018 13.20 | Piše: N. Č., STA

Lenny Kravitz je Slovenijo izbral za začetek evropskega dela turneje.

Lenny Kravitz bo tokrat v Sloveniji nastopil že drugič. FOTO: Press Release
LJUBLJANA – V dvorani Stožice bo 27. aprila nastopil priljubljeni rockerski zvezdnik in multiinstrumentalist Lenny Kravitz. V začetku septembra je Kravitz izdal svoj 11. studijski album Raise Vibration, ki ga bo 21. septembra začel predstavljati na svetovni turneji. Najprej po ZDA, prav Slovenijo pa je izbral za začetek evropskega dela turneje.

image
REUTERS Lenny Kravitz. FOTO: Ognen Teofilovski, Reuters

Z albuma je ameriški rocker že predstavil dva singla, in sicer It's Enough ter Low. Prva skladba nastavlja aktualno ogledalo sedanjosti, druga je introspektivna kompozicija, ki se ukvarja z vprašanjem predsodkov na začetku odnosa. Pesem ima funky groove, v njej pa lahko slišimo pihala, godala in celo vokal pokojnega Michaela Jacksona, so sporočili organizatorji.


Kravitz velja za enega najbolj priljubljenih rock glasbenikov našega časa. V skoraj 30-letni glasbeni karieri je presegel okvire soula, rocka in funka ter jih iz 60. in 70. let preteklega stoletja pripeljal v sodobnost, hkrati pa prejel štiri zaporedne grammyje v kategoriji moškega rock izvajalca, s čimer je postavil svojevrsten rekord.

Njegove najbolj znane pesmi so ...

Poznan je po pesmih, kot so Mr. Cab Driver, Mama Said, It Ain't Over 'til It's Over, Stand By My Woman, American Woman, Are You Gonna Go My Way?, Fly Away in I Belong To You. Prodal je več kot 38 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi v filmskem svetu. Moč ga je videti v dveh filmih Igre lakote ter filmih, kot sta Precious in The Butler.

V Ljubljani je nastopil že leta 2004, ko je za Bežigradom predstavil album Baptism.
Deli s prijatelji