JERNEJ JE ŠEL PO SVOJE

Trije bratje so se ločili

V skupini 2B sta ostala Gašper in Primož Mihelič, Jernej je šel svojo glasbeno pot. Novi duet usmerjen k elektro popu.
Fotografija: Postala sta duet. FOTO: Matevž Kocjan
Odpri galerijo
Postala sta duet. FOTO: Matevž Kocjan

Na slovenski glasbeni sceni v ospredje vse bolj prihaja družinska zasedba Mihelič. Skupina sicer deluje že nekaj let, vendar se z letošnjim letom obetajo nekatere spremembe; prej so jo sestavljali trije bratje, po novem pa sta njena člana Gašper in Primož, Jernej se je podal na solistično pot. A bratje niso sprti, ampak še naprej sodelujejo. Tako bodo zagotovo kakšno rekli tudi še glasbeno, poleg tega so sosedje.

Gašper, ki je v novem duetu sicer ritem kitarist in glavni vokalist, in Primož, ki igra bobne, sample pad in vokalno spremlja brata, imata rada prav posebno glasbo. »Drugačno, optimistično, na trenutke zasanjano, a vedno v koraku s časom. Besedila so večinoma ljubezenska in v slovenščini, seveda pa je katero tudi v belokranjskem narečju,« pravita fanta, ki se sicer imenujeta 2B. Četudi odslej sama, ne bosta prav nič manj glasbeno dejavna. Prav nasprotno, med njunimi načrti je preboj v prve glasbene vrste in več pojavljanja v medijih.

»Nastopov smo imeli že veliko, bili smo na velikih festivalih, denimo na Schengenfestu in Urbanem Dejanju, ter na odrih Cankarjevega doma in Slovenske filharmonije, seveda pa tudi v nekaterih manjših klubih in lokalih po Sloveniji, na Hrvaškem, v BiH in v Srbiji,« pravi Gašper, ki se je pred nekaj leti samostojno predstavil in opozoril nase na X Factorju. S spremenjeno sestavo skupine se obeta še nekaj drugih sprememb: »Usmeriti se nameravava k moderni produkciji elektro popa, v katerem se oba najbolj znajdeva,« pojasni. Kako bosta brata videti in slišati po novem, napoveduje pravkar izdani singel Najini koraki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije