KAKŠEN BO ŽANR

Nimaš pojma v novi preobleki

Kultna najstniška komedija bo morda spet oživela. Cher bo skrivnostno izginila, Dionne bo tokrat glavna.
Fotografija: Tokrat bosta zamenjali vlogi.
Odpri galerijo
Tokrat bosta zamenjali vlogi.

Nimaš pojma se je v zgodovino zapisala kot ena najboljših najstniških komedij iz devetdesetih, skozi leta pa je pridobila kultni status. V prvem letu po izidu je zaslužila le delček tistega, kar so ji prinesla prihodnja leta, Alicia Silverstone pa je zaradi tega filma postala ena najobetavnejših hollywoodskih zvezdnic.

Cher bo izginila

Film je odprl hollywoodska vrata številnim mladim igralcem.
Film je odprl hollywoodska vrata številnim mladim igralcem.
Komedija, ki delno temelji na literarni predlogi, in sicer Emmi, romanu izpod peresa izvrstne Jane Austen, bo morda dobila naslednico, in sicer novejšo različico, a žanr še ni povsem jasen. Pri CBS, ki ima avtorske pravice izdelka, se poigravajo z zamislijo, da bi tokrat v glavno vlogo postavili Dionne, ki jo je upodabljala Stacey Dash: Cher (Silverstone) bi skrivnostno izginila, njena najboljša prijateljica pa bi morala prevzeti vlogo najbolj priljubljenega dekleta v šoli in se spopasti z vsemi pritiski, ki jih takšna vloga prinaša. In seveda ugotoviti, kaj se je zgodilo s Cher. Scenarij naj bi spisala Jordan Reddout in Gus Hickey, po prvih napovedih pa naj bi bil film nekakšna kombinacija komedij Nimaš pojma in Zlobna dekleta. Producenti bodo Corine Brinkerhoff in Tiffany Grand ter Robert Lawrence, kdo bo režiral, pa še ni znano. Anne Heckerling, ki se je 1995. podpisala tako pod scenarij kot tudi režijo filma, je sodelovanje zavrnila.

Kot rečeno, je komedija, ki so jo posneli v pičlih 40 dneh, v letih po premieri doživela izjemen uspeh in prinesla dobrih 50 milijonov dobička, pritegnila pa je tudi televizijske ustvarjalce, da so spisali nanizanko, Nimaš pojma je zaživel kot muzikal, objavljenih je bilo tudi nekaj knjig in stripov. Ameriški najstniki so navdušeno sprejeli modne smernice iz filma, zadišal pa jim je tudi simpatičen sleng, zato se je obdržal kar dolgo. Komedija je bila tudi odskočna deska za danes že pokojno Brittany Murphy in pa Paula Rudda, ki si je do danes ustvaril že zavidljivo kariero.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije