Nevidno zlo prineslo nesluten uspeh

Milla Jovovich ni bila prva izbira za glavno junakinjo. Filmsko franšizo so posneli po priljubljeni videoigri.
Fotografija: Nevidno zlo bi bilo lahko precej drugačno.
Odpri galerijo
Nevidno zlo bi bilo lahko precej drugačno.

Ekranizacijo videoigrice običajno ni recept za uspeh. A ko se je Paul W. S. Anderson potopil v računalniški svet igrice Nevidno zlo ter ji dodal lastne zamisli, je začel pisati zgodbo o uspehu. Znanstvenofantastično grozljivko Nevidno zlo, ki se začne s skrivnim poizkusom in smrtonosnim virusom ter, seveda, usodno napako, da se ljudje začno spreminjati v krvi lačne zombije, proti katerim se bori neustrašna Alice, so gledalci kljub kritikam o preveč nasilja vzeli za svojo, tako je prvemu delu sledil drugi, nato še tretji in potem še trije. Franšiza se je z dobro milijardo dobička zavihtela na prestol najbolj dobičkonosnih filmskih serij, posnetih po predlogi videoigrice, v zgodovini sedme umetnosti. Verjetno tako zaradi Andersona, ki ni spisal le scenarija, temveč nato prevzel tudi režijsko taktirko, kot tudi igralske zasedbe z Millo Jovovich v vlogi Alice na čelu. A morda bi bila zgodba filmske serije precej drugačna, ko bi filmski ustvarjalci sledili prvi viziji tega, katere igralce poslati v boj za obstanek človeške vrste.

Milla Jovovich kot Alice
Milla Jovovich kot Alice
Danes si je verjetno skoraj nemogoče v vlogi Alice zamisliti koga drugega kot Millo. Zaradi izpiljenih borilnih veščin je prenekatere kaskaderske vragolije prevzela na lastna pleča in oprijel se je je vzdevek filmska kraljica pretepov. Vseeno gibka lepotica srbsko-ukrajinskih korenin ni bila prva izbira za neustrašno borko proti hordam zombijev. Morda tudi druga ali tretja ne. Po prvotnih namerah naj bi si oblekico, v kateri mikasti žive mrtvece, namreč nadela Sarah Michelle Gellar. Morda ker se je proti nemrtvim stvorom, demonom in vampirjem že borila v priljubljeni najstniški seriji Izganjalka vampirjev.

Bi bila franšiza tako uspešna tudi s Sarah Michelle Gellar in Davidom Boreanazom v glavnih vlogah? FOTO: guliver/cover images
Bi bila franšiza tako uspešna tudi s Sarah Michelle Gellar in Davidom Boreanazom v glavnih vlogah? FOTO: guliver/cover images
Ob Gellarjevi se je govorilo še o Jennifer Love Hewitt, Kirsten Dunst in Natashi Henstridge. Zakaj je vloga nato pripadla Jovovichevi, sicer ni jasno, čeprav naj bi bila sprememba v kastingu vsaj delno povezana tudi s precejšnjo razgaljenostjo glavne junakinje, ki je v kar precej kadrih skoraj gola. Podobno je vloga Matta Addisona, ki se v prvem delu bori ob strani z Alice, na koncu pripadla igralcu Ericu Mabiusu. Po prvotni ideji naj bi ga igral David Boreanaz – ta je v Izganjalki vampirjev igral vampirja , a vlogo je zavrnil, saj mu tedaj poln urnik delovnih obvez ni dopuščal, da bi na svoja pleča prevzel še en projekt. 


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije