POVEDALA JE SVOJE

VIDEO: Znana dobrodelnica ima dovolj: Naš sistem je gnil

Že vrsto let se ukvarja z dobrodelnimi projekti v okviru svojega društva Anina zvezdica.
Fotografija: Ana Lukner Roljič. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Ana Lukner Roljič. FOTO: Facebook

Podjetnica in humanitarka Ana Lukner Roljič še že več kot deset let ukvarja z dobrodelnimi projekti. Pod okriljem svojega društva Anina zvezdica že od samega začetka zbira hrani in različne življenjske pripomočke, ki olajšajo življenje slovenskim družinam. Kljub vsej pomoči, ki jo skupaj z dobrimi ljudmi ponuja, pa še vedno iz dneva v dan doživlja bedo slovenske socialne države.

Na posnetku, ki ga je objavila na družabnem omrežju, je povedala, da na dnevno dobijo več kot sto prošenj za pomoč. Skrbi jo, kako bodo vsem tem ljudem pomagali. Njeno mnenje je, da smo še daleč od »druge Švice, saj je naš sistem v vseh segmentih gnil«.

»A mislite, da je mene katera od ustanov v Sloveniji poklicala za kakšno mnenje, vsaj na področju sociale, recimo? Nikoli, pa bi imela ogromno povedati,« je razočarana Luknerjeva.

Skozi leta je nabrala ogromno izkušenj in videla še več obupanih družin, ki živijo na socialnem dnu. Nekateri otroci živijo brez elektrike, v mrazu, delajo naloge ob svečah in nimajo niti hrane. Dobrodelnica je razočarana nad slovenskim sistemom pomoči, vendar misli, da obstaja rešitev. Zgoditi bi se morala na sistemski ravni. Celoten posnetek si lahko ogledate spodaj:

»Obstajajo mostovi čez ta ''prepad'', ki pa nimajo smisla, niso dovolj trdni in kot taki ne bodo obstali. Večkrat obstaja tudi praznina med nami, ni iskrenih pogledov, ni posluha in ni ljubečega objema ..... vse to pa nujno potrebujemo, da bodo stvari drugačne, boljše. Vse se začne v nas samih, v srcu,« je ob svojem posnetku zapisala Ana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije