VELIKI FINALE

Šov Slovenija ima talent dobil zmagovalko, osvojila je 50 tisočakov (FOTO)

Na finalnem odru se je pomerilo devet finalistov.
Fotografija: Tajda Korče. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Tajda Korče. FOTO: Pop TV

Dočakali smo finalno oddajo letošnje sezone šova Slovenija ima talent. Na velikem odru se je pomerilo devet finalistov, gledalce pa je najbolj navdušila Tajda Korče. Deseti finalist, hrvaški pevec Dino Petrić, pa je žal tik pred finalno oddajo izvedel, da je pozitiven na koronavirus. Čeprav je osvojil srca Slovencev, se za zmago ni mogel pomeriti. 

Za glavno nagrado so se potegovali tudi De Liri, Marko StankovićMaša FermeTina PezdirecTamia ŠemeSuzana in JulijaAna Grdadolnik in Martin Arbi.

Večer je odprla Grdadolnikova, ki je zapela božično uspešnico Mariah Carey, ki jo te dni slišimo na številnih radijskih postajah –All I Want for Christmas Is You. Ana je še posebej navdušila žiranta Lada Bizovičarja, saj je bila njegova favoritka vse od začetka. Sledil je nastop Suzane in Julije, ki sta s čutno plesno točko Ano in Marjetko znova spravili v jok.

Ana je zapela božično pesem. FOTO: Pop TV
Ana je zapela božično pesem. FOTO: Pop TV

De Liri sta navdušili z mešanico pesmi Orion in Od višine se zvrti​Žirantka Marjetka je bila nad nastopom tako navdušena, da jima je obljubila, da bo prva, ki bo kupila vstopnico za njun koncert. S svojo neverjetno gibčnostjo je vse znova šokirala Tajda Korče. Žiranti niso mogli verjeti, da je takšen talent razvila po zgolj enem letu rednih treningov. S avtorsko pesmijo Edina se je predstavil Martin Arbi.

Tamia Šeme. FOTO: Pop TV
Tamia Šeme. FOTO: Pop TV

Marko je finalno pesem posvetil babicama, ki ju žal ni več med nami. Poklonil se jima je s pesmijo Knockin' on Heaven's door in med žiranti požel val navdušenja. Dejali so, da je s svojim glasom zagotovo potrkal na nebeška vrata. Za pravljičen nastop in neverjetne višave glasu je poskrbela Tina Pezdirec. Maša Ferme je nastopila z obroči in gledalcem pričarala pravo vizualno poslastico. Kot zadnja pa je nastopila Tamia, ki je z vratolomno cirkuško točko poskrbela, da je mnogim večkrat zastal dih.

Na današnjem odru pa je s pesmijo Meni dobro je nastopil tudi Jan Plestenjak. Priljubljeni pevec je vse letošnje finaliste povabil, da na njegovem velikem koncertu v ljubljanskih Stožicah nastopijo z njim. Velikodušno povabilo je žirante pustilo odprtih ust.

Prav s Plestenjakovo pesmijo se je predstavil tudi Dino, ki je finale lahko spremljal le na malih zaslonih. Za portal 24ur.com je povedal, da mu je hudo: »Sem brez enega simptoma, zato sem bil še toliko bolj zrušen in šokiran, ko sem danes zagledal pozitiven test. Življenje je tako izbralo in tukaj se moja pot na Talentih konča.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas