POSKRBITE ZASE

Petra Majdič se je oglasila na vladnih straneh (VIDEO)

Objavljeno 23. marec 2020 10.22 | Posodobljeno 23. marec 2020 10.25 | Piše: Ma. M.

V teh dneh je še kako pomembno poskrbeti tudi za telesno vadbo.

Petra Majdič. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Ker je pretežni del prebivalcev Slovenije doma in je treba spoštovati stroge ukrepe omejitve gibanja, je še kako pomembno, da poskrbimo za vsaj nekaj gibanja. Telesna aktivnost mora biti del našega vsakdana. 

Nekdanja vrhunska športnica in dobitnica olimpijske medalje Petra Majdič je za Slovence in Slovenke na pobudo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport posnela video, kako skrbeti za svoje telo v času koronavirusa. 
Prvi bolnik v bolnišnici v Celju
Prvega bolnika, okuženega z novim koronavirusom, so v nedeljo sprejeli tudi v celjski bolnišnici, kar pomeni, da bolnike s covidom-19 zdravijo že v štirih slovenskih bolnišnicah. Bolnik ne potrebuje intenzivnega nege in je stabilen, je  povedala tiskovna predstavnica bolnišnice Danijela Gorišek. Iz bolnišnice sporočajo, da imajo pripravljenih 35 postelj za okužene z novim koronavirusom.

Pokazala je, kako v teh dneh to počne ona. »Kadar dela za računalnikom, si vzame vsakih 45 minut ali na uro in pol pet minut časa za vadbo. Kakšne so vaje, ki jih priporoča, boste izvedeli, če kliknete na video, ki ga objavljamo,« so zapisali na ministrstvu.
 

Preberite še:

Hrane je dovolj za nekaj mesecev, vitamin D je pomemben
Iz vladnih krogov: dodatna omejitev gibanja še ni nared, policija k trgovskim centrom
Plače bodo znižali sebi, Pahorju, županom, poslancem in tudi sodnikom

»Vsi vrhunski športniki smo se soočali z različnimi krizami v življenju in vedno smo jih premagali ter zato postajali uspešnejši. Tudi vi boste. Skupaj z nami, skupaj mi z vami,« je ob tem povedala Majdičeva.


V Sloveniji je v nedeljo umrla druga oseba zaradi koronavirusa, okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri skupno 414 osebah v Sloveniji, kar je 31 več kot v soboto. Doslej je bilo opravljenih skupno 13.098 testiranj, samo danes 1.088. 
Deli s prijatelji