NENAVADNA IMENA

Ne samo Tina, izbrali so jih tudi drugi

Trendu nenavadnih imen sledijo tudi slavni na sončni strani Alp.
Fotografija: FOTO: Peter Marinšek
Odpri galerijo
FOTO: Peter Marinšek

Tina Maze in Andrea Massi sta svojo prvorojenko poimenovala Anouk. V Sloveniji je trenutno šest žensk s tem imenom, ki je po pogostosti uvrščeno na 3423. mesto, sodeč po podatkih Statističnega urada RS. Mimogrede: v Sloveniji je 7758 žensk z imenom Tina, po pogostosti pa je to ime na 23. mestu.

Nekdanja smučarska šampionka pa ni edina znana Slovenka, ki je za svoj naraščaj izbrala nekoliko nenavadno ime. Pogledali smo, kakšna imena so za svoje otroke izbrali drugi znani Slovenci.

Nekdanji smučar Jure Košir je za svoji hčerki tako kot Tina izbral ime, ki se začne s prvo črko abecede – Alina in Anika. Na A se začne tudi ime njune mamice Alenke. Za sina pa je izbral ime, ki se začne z isto črko kot njegovo ime – Jalen. Še ostajamo v smučarskih logih. Najboljša slalomistka na svetu v sezoni 1999/2000 Špela Pretnar je sinu dala ime Mak.

Nekdanji veslač Iztok Čop je za svoji hčerki izbral bolj angleško zveneči imeni, Ruby in Amber. Nogometaš Valter Birsa je sina poimenoval Nolan.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Pevka in miss Slovenije 2001 Rebeka Dremelj je prvorojenki dala ime Šajana, drugi hčerki pa Sija. Pevka Pika Božič ima iz zakona z Dejanom Kontrecem hčerko Liu in sina Taija, iz razmerja z Andrejem Slaparjem pa hčer Lilo. Dejan Kontrec je tudi s svojo sedanjo partnerico, nekdanjo misico in televizijsko voditeljico Nino Osenar, za njunega sina izbral nenavadno ime – Marlon.

Pevec Werner je hčerko poimenoval Kanenas Brozović. Kanenas je tudi naslov grške pesmi, po kateri je Saša Lendero posnela priredbo Ne grem na kolena. Saša je svojo edinko poimenovala AriaPšenica in Kresnica sta imeni, ki ju je za svoji hčerki izbral pevec Jani KovačičVlado Kreslin pa je svojo hčerko poimenoval Čarna (Prekmurci tako pravijo črni barvi). Aleš Klinar in Anja Rupel sta edinki dala ime Luna, pevka Žana pa svoji KiaraTomi Meglič ima iz razmerja z manekenko Manco Simčič hčer Noro in sina Zaka. Pevec skupine Nude Boštjan Dermol pa je za hčerko izbral ime Lorelei Erne.

In smo pri televizijskih voditeljih. Peter Poles in stilistka Nika Veger sta hčerki dala ime Amalija, drugorojenki pa BelaLorella Flego je hčer poimenovala SofiaBoštjan Romih je z ženo navdih za imeni hčerk dobil pri barvah, poimenoval ju je Lila in Rosa. Sinu sta nadela ime Dan.
FOTO: Aljoša Kravanja
FOTO: Aljoša Kravanja


Nekdanja televizijska voditeljica Urška Pirš je sina poimenovala AronAnja Križnik Tomažin pa je prvorojenko Lilu, drugo hčerko pa LoraJonas Žnidaršič ima hčerki Rozino in Hano Angelino.

Aneta Salihović, nekdanja miss športa in tekmovalka v resničnostnem šovu Kmetija, ima sina Lejsa Taia in hčer Tio Alexis. Igralec in nekdanji poslanec Vito Rožej je hčer poimenoval Oka. Morda po sloviti Sovici Oki?

Modna oblikovalka Maja Štamol Droljc je za hčerko izbrala ime Žani Louise. Piarovka Andreja Jernejčič pa je hčerki dala ime kar Princesa. Podatki statističnega urada pravijo, da je v Sloveniji manj kot pet oseb s takim imenom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije