NI ŠLO

Načrti čukov so padli v vodo

Pri sosedih so si želeli privoščiti skok v morje. Edina, ki se je opogumila, je bila hči Jožeta Potrebuješa.
Fotografija: Čuki so raje ostali na obali. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Čuki so raje ostali na obali. FOTO: Osebni Arhiv

Prvomajski prazniki so za skupino Čuki po pravilu vedno zelo delovni; večina ljudi takrat tako ali drugače preživi proste dni v sklopu delavskega praznika, Čuki pa ne poznajo lenarjenja, tedaj se namreč začne predpoletna sezona, ko se nastopi spet začnejo odvijati tudi na prostem.
Čuki so raje ostali na obali. FOTO: Osebni Arhiv
Čuki so raje ostali na obali. FOTO: Osebni Arhiv

Letos so imeli fantje med prazničnimi dnevi šest nastopov, od tega kar tri na hrvaški obali, in sicer na Krku, v Rabcu in Biogradu, preživljanje časa ob morju pa so seveda izkoristili tudi za užitek. Vreme je bilo kot naročeno, veter ni pretirano bril, zato so se dogovorili, da se podajo med valove, vendar so jim načrti na koncu splavali po vodi.

Temperature na obali oziroma na suhem so namreč eno, v vodi pa nekaj povsem drugega. Voda je bila res še mrzla in na koncu so se odločili, da z namakanjem vendarle še malce počakajo. Edina, ki se je opogumila za skok v majsko morje in rešila slovensko čast ter pogum, je bila hči Jožeta Potrebuješa Petra.

Bržkone pa je bila njihova odločitev o opustitvi čofotanja kar prava, saj bi jih preveliko junaštvo lahko hitro pahnilo v objem katerega virusa in prehlada. Za tolažbo, spomin in pogum za naslednjič so se ob morju vsaj fotografirali, pa še zeblo jih ni. Čuki so užitke v slani vodi nadomestili z ogledom mest in razvajanjem brbončic, saj so si privoščili lokalne dalmatinske specialitete.


To je bilo še kako dobrodošlo, saj so šli na Hrvaško takoj po dveh nastopih v Sloveniji in tako rekoč skoraj brez spanca, podobno jih je čakalo po končanih nastopih pri sosedih, saj je bilo treba pravočasno priti nazaj na drug nastop pred domačo publiko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije