VSESTRANSKI UMETNIK

Miha Kavčič: pokojnemu Planinšku je posvetil pesem

Nekdanji član tria Sestre in udeleženec resničnostnega šova Kmetija že dve leti živi in ustvarja v Londonu.
Fotografija: V Londonu je srečen, čeprav življenje ni lahko. FOTOGRAFIJI: Osebni arhiv
Odpri galerijo
V Londonu je srečen, čeprav življenje ni lahko. FOTOGRAFIJI: Osebni arhiv

S svojim ekstravagantnim videzom in svojevrstnim stilom oblačenja Miha Kavčič vedno pade v oči. Simpatičnega posebneža se dobro spomnimo kot člana tria Sestre, dvakrat pa je sodeloval tudi v šovu Kmetija, kjer je prikupno paradiral tudi z visokimi petkami. Zadnji dve leti živi in ustvarja v Londonu, nedavno pa je izdal svojo pesem z naslovom Franc, ki jo posveča svojemu prijatelju, pokojnemu lepotnemu kirurgu Francu Planinšku.

Miha je umetnik in ustvarjalec.
Miha je umetnik in ustvarjalec.

»Lahko rečem, da sem v Londonu končno našel osebo, ki sem jo iskal kar veliko let. Svojega producenta Sidlawa, njegov studio, zgradila sva odnos in rutino. Te dni sva v svet poslala nov singel z naslovom Franc, electro pop synth wave pesem, ki govori o pokojnem lepotnem kirurgu dr. Francu Planinšku. Napisana je v angleščini in pooseblja Frančev karakter. Je bogata, razkošna, glamurozna, misteriozna in ekstravagantna pesem. Mislim, da bi bil Franc nad pesmijo navdušen. Glede na moje interakcije z njim in na vse čudovite zgodbe, ki sem jih slišal o njem, to kar precej zagotovo trdim. Žal mi je, da je pokojen in da mi tega nikoli ne bo mogel sam povedati. Mislim pa, da mi je na neki način dal zeleno luč, saj sem vokale za to pesem nevede posnel na obletnico njegove smrti. Ko sem to ugotovil, se mi je naježila koža,« razlaga Miha, ki se je na življenje v tujini odlično privadil.

»V Londonu živim že skoraj dve leti in mislim, da sem se končno privadil. Vesel sem, da sem skočil še na zadnje letalo, preden se je končno realiziral brexit. Življenje tukaj mi je postreglo že s kar precej zanimivimi izkušnjami in preizkušnjami. Nasploh preizkušenj je bilo precej. Ni ravno enostavno začeti življenja v drugi državi. Priznam, da mi tukaj ni najlažje in da bi bolj ležerno živel v Logatcu, ampak mirno življenje ni nekaj, po čemer hrepenim. Trenutno mi ugajajo beton, množica in vsakodnevno opozarjanje, kako kruta sta kapitalizem in svet, v katerem živimo. London je ekstremno drago mesto in veliko mojih prijateljev, ki živijo tukaj, razmišlja o selitvi v druge države. Trenutno sem zaposlen v pisarni in imam odličen delovni čas in proste vikende. Trudim se čim bolj zdravo živeti. Redna telovadba, hidracija telesa, zdrava prehrana. Služba, fitnes, studio, dnevni opravki, to je moj vsakdan. Nič posebnega. Imam svojo rutino in rad se je držim. Generalno v Londonu uživam, verjetno veliko k temu pripomore to, da imam možnost početi to, kar sem si vedno želel,« pove.

V resničnostni šov, kot je Kmetija, se ne bi več prijavil, izvemo. »Ena taka izkušnja v življenju je bila dovolj, poleg tega me zanimajo bolj ustvarjalni šovi, kot je, recimo, Zvezde plešejo. Ne gledam pa tudi zato, ker niti nimam časa niti dostopa do ogleda Kmetije, saj sem v tujini. Veste, življenje brez televizije je lahko zelo osvobajajoče,« nam še pove vsestranski umetnik.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas