SKRIVNOSTI

Marjan Šarec, »zabavljač, ki se je zresnil«

Njegova temeljna narava je paradoksna, po eni strani je politično nebrzdana, skoraj divja, nagonska, po drugi razmišljajoča in duhovna.
Fotografija: FOTO: UROŠ HOČEVAR
Odpri galerijo
FOTO: UROŠ HOČEVAR

Rodila sta se skoraj istočasno. Le s to razliko, da eden v Republiki Južni Afriki, drugi na drugem koncu sveta. Prvi je Siyabonga Nomvethe, južnoafriški nogometaš, drugi Marjan Šarec, slovenski igralec in politik in zdaj premier. Nadminister. Po horoskopskem znaku je Šarec, ki mu zvezde pravijo, da je »zabavljač, ki se je zresnil,« strelec.

Strelec je tretje ognjeno znamenje, katerega sijaj lahko primerjamo s sončnim zahodom. Zanj sta značilna nalezljiv zanos in navdušenje nad svetom. Njegov pogled na svet je pozitiven in optimističen, z upanjem in pričakovanjem zre v prihodnost. Privlačijo ga potovanja, raziskovanje drugih kultur, iskanje neznanega. V tujini se lahko počuti kot doma ali še bolje. Nagnjen je k pretiravanju, naivno zaupanje v svet ga večkrat drago stane.

Razporeditev planetov to nazorno kaže. Asteroidi v obliki političnih strank in šakalov, ki ga obkrožajo, pa tudi!
Marsovo in Merkurjevo potovanje po njegovem sorodnem znamenju spodbuja strelčev avanturizem. Več bo volje, borbenosti in odločnosti, toda Merkurjeva retrogradnost kljub vsemu kliče, da se mora strelec z nekom iz preteklosti natančno pogovoriti. Finančno področje, ki ga zlahka lahko opredelimo tudi kot proračunsko (!!!), pa zahteva modrost in načrtnost, v nasprotnem primeru so mogoče napake in skrbi. Slednje v obliki nesprejetja proračuna, še posebno če bo »zabavljač, ki se je zresnil« res vezal sprejetje proračuna na zaupnico. »V četrtek in petek bo težko nadzirati nestrpnost, bolje je, da delujete nekje v ozadju, da ne rinete v ospredje. V soboto in nedeljo boste polni energije, samozavestni in zadovoljni. Odpravite se na neko pustolovščino; raje v Bruselj kot v Zagreb. V sredo bo veliko nepričakovanih obratov pa tudi stresa,« kaže razporeditev planetov.
Prirojene dobre intelektualne sposobnosti strelcu omogočajo bistrost in hitro razumevanje kompleksnih vsebin. Širina razmišljanja in hiter uvid v povezave med ugotovitvami mu zagotavljata dober vpogled v situacijo, zato je strelec lahko dober učitelj. Če želi! Zaradi širokega pogleda včasih spregleda podrobnosti, ki so pomembne. In zgodi se, hop, Cefizelj, da vskoči nekdo v obliki koalicijskega partnerja ali opozicijskega nepartnerja in strelcu podre namišljeni zvezdni red.

Strelec je kentaver, torej pol človek in pol konj. Njegova temeljna narava je paradoksna: po eni strani je nebrzdana, divja, nagonska, po drugi razmišljajoča, duhovna in filozofska, zato je priporočljivo, da se začne Šarec malo nadzirati. Obe svoji plati. Tisto, ki jo kaže na zasebni ravni in v zasebnih družbah, in drugo, ki je že skoraj (razen brčic) podobna tisti, s katero so opazovalci političnega dogajanja opisovali pokojnega Janeza Drnovška: »Bil je introvertiran, molčeč puščavnik, a vendarle z odličnim smislom za humor. S skrivnostnim Mona Liza nasmehom izza brčic, ki so znale na neki čuden način šarmirati. Prava kombinacija, ki je Slovence na neki čuden način privlačila.«

Strelci so zanimivi ljudje, zdaj pa je tudi čas, kažejo zvezde in vse, kar spada poleg, da se začne zavedati, da jih je večina običajno polnih energije, ki jo tako radi izražajo na telesnem in miselnem nivoju. Zaradi močnega intelektualnega delovanja potrebuje sprostitev, predvsem telesno. Strelci imajo radi šport in rekreacijo. Veliko uspešnih športnikov je rojenih v tem znamenju.

Pa saj ne vem, zakaj, ampak bolj ko gledam v ozvezdje, bolj postaja jasno, da so strelci, tako tudi naš Marjan Šarec, res kentavri. Njegova temeljna narava je paradoksna, po eni strani je politično nebrzdana, skoraj divja, nagonska, po drugi razmišljajoča, duhovna in filozofsko všečna. Zatorej, Marjan, več nadzora in manj pretiravanja ti priporočajo zvezde.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije