MASTERCHEF SLOVENIJA

Kriki so odmevali: kljub padcu na tla mu finale ni ušel

Objavljeno 19. junij 2019 22.21 | Posodobljeno 19. junij 2019 22.46 | Piše: Ma. M.

Trije polfinalisti so morali pripraviti jedi za goste in sodnike.

Anže je za zadnjo stopnico premagal Bojana. FOTO: Pop V
Po uvrstitvi Sanje Sirk v finale Masterchefa so ostali še trije kuharji v boju za zadnjo oviro. Špela, Bojan in Anže so morali v polfinalu pripraviti glavno jed in sladico za goste lokalov, ki so jih povabili sodniki.

Poleg tega so dobili pomočnike: nekdanje tekmovalce Maja, Tomaža in Klemna.

 
Meso na tla

Anže, ki je kuhal z Majem, je doživel manjšo nesrečo, ko mu je pečeno meso padlo na tla. A ni bilo panike, saj je pripravil več mesa, kot ga je potreboval, in suvereno nadaljeval. S krožnikom je vse navdušil. Prav tako s sladico.
image
Preslana Špelina jed. FOTO: Pop TV

Največ težav je imela Špela, ki se s Tomažem ni najbolje organizirala ter je pripravila presoljeno glavno jed, zato je tudi prva zapustila polfinale.


Popolna krožnika

Sodniki so tako odločali med Bojanom ('tišlerjem') in Anžetom (študentom). »V restavraciji Študent 'futer' je bilo idealno pečeno m
image
Anžetova sladica. FOTO: Pop TV
eso, Pri 'tišlerju' je bilo idealno pečeno meso, ampak vsi smo pogrešali omako,« so dejali sodniki. Tako je postalo jasno, kdo je v prednosti.

Anžetova sladica je bila le pika na i: popolna, slastna, hrustljava in sočna. »Anže, tvoja sladica je bila mladostniška in tudi zelo okusna,« so dejali in ga poslali v finale. Odmevali so kriki veselja.
 
image
Finalista Anže in Sanja. FOTO: Pop TV

»Bili so vzponi in padci. Bilo je veliko lepih trenutkov. In ti najbolj štejejo. In so me pripeljali do tu, kjer sem zdaj. Do finala,« je vzhičeno dodal 20-letni Dolenjec Anže Kuplenik.
 
V finalu se bo pomeril s Sanjo. »Jaz in Sanja. In peta runda v tej sezoni Masterchefa, ampak ta bo odločala,« je še povedal.  
image
Občudovali so krožnik. FOTO: Pop TV
Deli s prijatelji