Krajšajo čas starostnikom

Na povabilo MOL se je odzvalo precej znanih igralcev.
Fotografija: Tjaša se zaveda, da tudi starejši ljudje potrebujejo toplo besedo. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK
Odpri galerijo
Tjaša se zaveda, da tudi starejši ljudje potrebujejo toplo besedo. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK

Mestna občina Ljubljana je ustvarila mrežo prostovoljcev in prostovoljk, ki s telefonskim klicem krajšajo dan starejšim občanom in s pogovorom skupaj preženejo dolgčas. »Starejši meščani in meščanke, ki so sami, brez socialne mreže, in ki jih trenutno dogajanje navdaja s stisko, potrebujejo našo posebno pozornost. V MOL smo se zato povezali v mrežo prostovoljcev in prostovoljk, ki želijo s telefonskim klicem olajšati vsakdan starejšim.

Na povabilo se je odzvala Viktorija Bencik Emeršič. FOTO: PETER GIODANI
Na povabilo se je odzvala Viktorija Bencik Emeršič. FOTO: PETER GIODANI
Sestavljajo jo sodelavke in sodelavci ter prostovoljci Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana ter ljubljanskih kulturnih javnih zavodov – med drugimi Mestnega gledališča ljubljanskega,« so zapisali na ljubljanski občini, na povabilo pa se je odzvalo več igralcev, med drugim Tjaša Železnik, Barbara Oman, Viktorija Bencik Emeršič in drugi. »Predvsem starejši nimajo nikogar, ki bi jih poklical, tudi oni nimajo koga poklicati, nihče jih ne obišče,« pravi Tjaša Železnik. Z njo se strinja Viktorija Bencik Emeršič, ki pravi, da se tudi sama težko spopada z novo situacijo. »Komaj čakam, da se življenje vrne na ustaljene stare tire.


No, v tem času pa je zagotovo najhujše osebam iz ranljivih skupin,« je povedala. Z veseljem je priskočila na pomoč, saj pravi, da starostniki nimajo nikogar, s katerim bi lahko govorili o svojih stiskah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije