TRADICIJA

FOTO: Zdravniki so se vrteli v ritmu valčka

Tradicionalni Valčkov ples štirih zdravniških društev tudi letos uspešen. Celoten izkupiček od vstopnic tokrat za Splošno bolnišnico Celje.
Fotografija: Profesor dr. Radko Komadina z ženo
Odpri galerijo
Profesor dr. Radko Komadina z ženo

Zdravniki in drugi pomembneži kar štirih zdravniških društev, in sicer iz Celja, Maribora, Koroške in Velenja, so se tudi letos zbrali na tradicionalnem Valčkovem plesu. Tokrat so jih gostili v Termah Dobrna, kjer je za nežne ritme valčkov in drugih sodobnih plesov skrbel Show mix band, večer pa je z izbranimi besedami popestrila voditeljica Bernarda Žarn. Večinoma so se po plesnem podu vrteli zdravniki in zdravnice s svojimi boljšimi polovicami, a je bilo mogoče med zbranimi uzreti tudi kakšnega drugega pomembneža, denimo Jožeta Kavtičnika, nekdanjega poslanca in ravnatelja ter očeta znanega rokometaša Vida Kavtičnika. Pa tudi Mojco Leskovar, predsednico uprave Thermane Laško, z možem Davorinom Leskovarjem, članom uprave Abanke. In odvetnika Dušana Korošca.

Jože Kavtičnik, oče rokometaša Vida in nekdanji poslanec, se je vrtel z ženo Jano. Fotografije: Gregor Katič
Jože Kavtičnik, oče rokometaša Vida in nekdanji poslanec, se je vrtel z ženo Jano. Fotografije: Gregor Katič

Med zdravniki seveda ni manjkal dr. Igor Praznik, specialist splošne in družinske medicine, ki ima v Vojniku svojo zasebno zdravniško ordinacijo, sicer pa predseduje tudi Zdravniškemu društvu Celje. Prav tako se je z ženo plesa udeležil dr. Matic Fabjan, specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, eden od ustanoviteljev klinike Fabjan. Na Dobrni je bil s svojo ženo Petro tudi strokovni direktor celjske bolnišnice dr. Franci Vindišar, sicer specialist splošne kirurgije in travmatologije, pa tudi njegov predhodnik, prav tako specialist kirurg, zdaj profesor in svétnik Radko Komadina, ki pa je predsednik Slovenskega zdravniškega društva. Vsako leto se plesa udeleži Miran Gajšek, mestni urbanist, vodja Oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana, in to s posebnim razlogom, saj je njegova žena priznana ginekologinja in porodničarka dr. Uršula Salobir Gajšek, zaposlena na ginekološko-porodniškem oddelku celjske bolnišnice. Kot vsako leto je bil tudi letošnji ples dobrodelni, ves izkupiček pa so namenili Splošni bolnišnici Celje. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas