SPROŠČENO

VIDEO: Nova kariera? Župan Janković po novem igralec

Nastopil je v videospotu z naslovom A jebiga.
Fotografija: Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Zoran Janković. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Ne zgodi se vsakdan, da vidni funkcionarji nastopajo v glasbenem videospotu, a včasih vendarle se. Pevec skupine Canegatto Andraž Gartner, ki je nase opozoril z uvrstitvijo na letošnjo Popevko leta, je k sodelovanju povabil ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Naslov skladbe je A jebiga, v videospotu pa Janković nastopa kar v resnični vlogi župana Ljubljane. Skladba, ki je po besedah Gartnerja družbenokritična, govori o tem, da smo ljudje ovce, za tiste, ki to niso, pa bi bilo dobro, da postanejo.

»Če obstaja ena pot, ki je prava, moramo skupaj nanjo, da jo skupaj uspešno prehodimo. In preprosto moramo postati 'ovce'. V tem smislu je biti ovca kvaliteta in ni mišljeno slabšalno, kot se to pogosto razume,« pojasni.

Župan v videospotu igra vlogo birokrata (župana), ki strankam izroči zemljiško knjigo, a je na koncu niti ne potrebujejo, ker se sosedi sami dogovorijo za razmejitev zemljišča. Županovo listino raztrgajo na koščke in nazdravijo trenutku, ko so sami dosegli dogovor in dobre sosedske odnose.

Vas je Zoran Janković kot igralec navdušil? Kakšne so njegove igralske veščine si lahko ogledate od 1,40 minute dalje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije