NOVA ZVEZDA

Nuša je nova glasbena zvezda Štajerske

V Slovenskih Konjicah je nastopilo 12 finalistov, vsi so pokazali izjemen talent.
Fotografija: Občinstvo je s petjem najbolj prepričala mlada Oplotničanka Nuša Pliberšek. Foto: Radio Rogla
Odpri galerijo
Občinstvo je s petjem najbolj prepričala mlada Oplotničanka Nuša Pliberšek. Foto: Radio Rogla

Ansambel Pok iz Polskave, Aneja Lončarič iz Krasne pri Poljčanah, Ansambel Posluh iz Vitanja, Trio Rudija Breznika z Mute, Ana Grdadolnik iz Lehna na Pohorju, Odštekani muzikanti iz Rogaške Slatine, Duo Vaginos iz Oplotnice, Nina Lampret s Frankolovega, Ansambel Želja s Pragerskega, Konjiški muzikanti iz Slovenskih Konjic, Ansambel Štravs iz Zreč ter pevka Nuša Pliberšek iz Oplotnice je tistih dvanajst finalistov, ki so nastopili v finalu šova Radia Rogla Glasbena zvezda Štajerske. Ta se je odvil v petek zvečer v športni dvorani v Slovenskih Konjicah.


Največ glasov vseh v dvorani pa je na koncu zbrala Oplotničanka Nuša Pliberšek, ki je postala tudi zmagovalka šova, za nagrado pa prejela veliki kristalni pokal ter bon za snemanje videospota ter ure v glasbenem studiu. Prav tako bo Nuša junija letos nastopila na velikem odru Radia Rogla ob 22-letnici radia.
 

Priložnost za mlade in neznane


Poleg omenjenih finalistov so v Slovenskih Konjicah nastopili še drugi glasbeni gostje: Modrijani, Spev, Ansambel Banovšek ter Tanja Žagar, prireditev pa sta povezovala sovoditelja radijske oddaje Pod Roglo se poje in igra Alja Tihle Hren in Blaž Švab. In čemu so se sploh odločili za tovrstni šov?


O tem odgovorna urednica Radia Rogla Valerija Motaln: »Mlajši glasbeniki vedno težje pridejo na velike odre in najdejo prostor v medijih. Radio Rogla jim je ponudil roko in jim odprl vrata v več mesecev trajajočem glasbenem šovu Glasbena zvezda Štajerske. Vse od začetka oktobra smo se srečevali v radijskem etru in na prireditvenem odru našega radia.
Prireditev sta vodila Blaž Švab in Alja Tihle Hren. Foto: Facebook
Prireditev sta vodila Blaž Švab in Alja Tihle Hren. Foto: Facebook

Vsak teden sta se predstavila po dva izvajalca, radijski poslušalci in bralci lokalnih časopisov ter spletnih medijev pa so nato vsak teden izbrali zmagovalca ali zmagovalko. Lahko rečem, da so vsi presegli pričakovanja in dokazali, da imamo veliko mladih, visoko glasbeno izobraženih, talentiranih in motiviranih Štajercev, ki smo jim tako dali priložnost, da se predstavijo tudi širši javnosti.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije