Napisal pesem o koronavirusu

Nino Ošlak se je v izolaciji domislil, kako bi ljudem olajšal trenutno situacijo.
Fotografija: Nino nevarni virus jemlje skrajno resno. FOTO: NATAŠA KRALJ
Odpri galerijo
Nino nevarni virus jemlje skrajno resno. FOTO: NATAŠA KRALJ

Eden od najuspešnejših slovenskih glasbenikov Nino Ošlak je med tistimi, ki so položaj v zvezi s koronavirusom vzeli zelo resno. Upošteva navodila in priporočila, odločil pa se je tudi, da bo do nadaljnjega hodil ven le po najnujnejše. Poleg pridružitve glasbeni pobudi, da glasbeniki in ljubitelji petja v vseslovenski akciji zapojejo z balkonov in oken za širjenje optimizma in dobre volje, je šel še korak dlje – o virusu je namreč posnel pesem.
Skladbo je posnel kar v dnevni sobi. FOTO: INSTAGRAM
Skladbo je posnel kar v dnevni sobi. FOTO: INSTAGRAM

»Nastala je po klicu prijateljice, ki je bila čisto panična in vsa negotova, kako in kaj v tej situaciji, v kateri smo se znašli. Kot velik optimist sem našel besede in jo nekako pomiril. Nastala je pesem kot spodbuda, motivacija, hkrati pa poziv, da je prav, da spoštujemo ukrepe in naredimo vsi skupaj nekaj za našo družbo,« razloži. V dnevni sobi je tako posnel skladbo Ostani doma.


»Kolikor spremljam dogajanje, ugotavljam, da je pri nas še vedno precej ljudi, ki stvari jemljejo neresno in neodgovorno. Obnašajo se, kot da ni nič, in ne ogrožajo le sebe, ampak tudi druge,« pove mladi glasbenik, ki je po snemanju pesmi zadevo še malce popestril in na svojem profilu na instagramu objavil karaoke različico, da bi jo lahko peli tudi drugi. Skladba je sicer kratka, a Nino pravi, da je v njej zajel vse, kar je želel ljudem položiti na srce. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije