ZAŽIGAMO SLOVENIJO

FOTO: Z Novicami in gasilci zažigal tudi poškodovani Plestenjak

Koncert Slovenskih novic Zažigamo Slovenijo na Gospodarskem razstavišču navdušil. Ob odlični slovenski glasbi smo plesali, se ob skečih smejali ter rajali do jutranjih ur.
Fotografija: Gasilci PGD Starše niso skrivali veselja, ker smo jih skupaj z vami izbrali za eno od dveh naj gasilskih društev. FOTOGRAFIJE: Marko Feist
Odpri galerijo
Gasilci PGD Starše niso skrivali veselja, ker smo jih skupaj z vami izbrali za eno od dveh naj gasilskih društev. FOTOGRAFIJE: Marko Feist

»Brez publike ni zabave, brez bralcev ni časopisa.« S temi besedami se je na vrhuncu večera zbranim in tistim, ki prebirate Slovenske novice, pa se dogodka iz tega ali onega razloga niste udeležili, zahvalil odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja. In res: zaradi vas in z vami smo v petek na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani preživeli nepozaben večer v družbi slovenskih glasbenikov ter slovesno razglasili zmagovalca naše akcije Naj prostovoljno gasilsko društvo, s katero smo želeli izkazati hvaležnost vsem prostovoljnim gasilcem v Sloveniji.
Glavna direktorica Dela Nataša Luša, direktorica marketinga na Delu Dolores Podbevšek Plemeniti, namestnica odgovornega urednika Slovenskih novic Olga Cvetek, glavni direktor Dela Andrej Kren ter glavni in odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja
Glavna direktorica Dela Nataša Luša, direktorica marketinga na Delu Dolores Podbevšek Plemeniti, namestnica odgovornega urednika Slovenskih novic Olga Cvetek, glavni direktor Dela Andrej Kren ter glavni in odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja

Prvi zažigali Veseli svatje

Na koncertu Zažigamo Slovenijo je kraljevala pozitivna energija, ki se je širila od nastopajočih do obiskovalcev in spet nazaj. »Dokler bo tako občinstvo, kot je tukaj, bomo z veseljem ostali muzikantje,« so z odra sporočili Veseli muzikantje, nato pa zbrane razveselili z uspešnico Alfija Nipiča. Prijetno posedeni po klopeh za dolgimi lesenimi mizami ali pa med plesanjem polk in valčkov smo zbrani na koncertu uživali v najboljšem, kar nam ponujajo nekateri naši najbolj priljubljeni glasbeniki, prav tisti, za katere dobro vemo, da znajo vselej poskrbeti za dobro zabavo, kar jim je, seveda, uspelo tudi tokrat. Odlično razpoloženje ni vladalo le na odru in v dvorani, ampak tudi v zaodrju.
Energična Tanja Žagar je spravila dvorano na noge.
Energična Tanja Žagar je spravila dvorano na noge.

»Moram povedati, da smo na Gospodarskem razstavišču zadnje čase kar doma in nam je zelo všeč, sploh kadar je veliko ljudi. In danes je to to. Glede na to, da smo bili prvi na vrsti, lahko rečem, da nam je dobro uspelo, tudi ljudje so za žur in žažigajo,« nam je tik po sestopu z odra zaupal vodja Veselih svatov Blaž Šenk. Da je občinstvo več kot odlično, se je strinjala tudi Tanja Žagar, ki je nastopila s skupino Avantura. »Občutki so zažigalno žagarski, če se malo pohecam, drugače pa iskrene čestitke Slovenskim novicam za organizacijo takšnega dogodka, to je velik zalogaj, in moje mnenje je je, da Ljubljana zelo zelo potrebuje en točno takšen dogodek, kot je ta. Z več izvajalci, takšnimi, ob katerih se ljudje res lahko zabavajo, naplešejo, ob katerih vlada sproščeno vzdušje. Želela bi si, da iz tega naredite tradicionalen vsakoletni dogodek,« je po energičnem nastopu povedala pevka, ki jo trenutno spremljamo tudi v televizijski oddaji Zvezde plešejo, in predala mikrofon skupini Kingston. Ta je navdušila občinstvo z miksom svojih največjih hitov. Skupino, ki letos praznuje četrt stoletja obstoja, je dan po nastopu na koncertu Zažigamo Slovenijo čakal začetek turneje ob častitljivi obletnici. »Če sem iskren, so tudi trenutki, ko je naporno. Predvsem čas, ki mine med tem, ko se odpraviš na pot, in samim koncertom, je kdaj ovira. Toda, ko si enkrat na odru, vse pozabiš. Tega občutka se nikoli ne naveličaš,« je o tem, kako je kar 25 let razveseljevati z dobro glasbo, razkril pevec skupine Kingston Reno Čibej.
Legendarna skupina Kingston nas je zabavala dan pred začetkom turneje ob 25-letnici delovanja.
Legendarna skupina Kingston nas je zabavala dan pred začetkom turneje ob 25-letnici delovanja.

Presenečenje večera

S šopkom svojih hitov, vključno s skoraj ponarodelo Rožico, so zbrane navdušili tudi Modrijani. »Mi smo vedno veseli, ko ljudje pojejo slovenske pesmi. In vedno, ko so poleg gasilci, ki v Sloveniji poskrbijo za toliko veselja, smo radi zraven tudi Modrijani. Tako da vse čestitke Slovenskim novicam, vse čestitke gasilcem in gasilkam, vse čestitke vsem, ki imajo radi slovensko pesem. In naj bo tako samo še naprej,« je nastop na Zažigamo Slovenijo komentiral pevec Modrijanov Blaž Švab. Med njihovim nastopom pa so obiskovalci doživeli tudi posebno presenečenje večera. Priljubljenemu ansamblu se je na odru pridružil pevec Jan Plestenjak, ki je na koncert prišel, kljub temu da si je dan pred tem na kolesu hudo poškodoval nogo.
Požrtvovalni Jan Plestenjak med Modrijani
Požrtvovalni Jan Plestenjak med Modrijani

»Na oder sem prišel z ljubeznijo do publike in Slovenskih novic,« je razložil pevec. »Lušten dogodek. Upam, da bo postal tradicija,« je še dodal. Tik pred odhodom z odra se je Modrijanom na odru pridružila še ena priljubljena domača skupina – Čuki. »Glede na to, koliko dobrih slovenskih ansamblov se je že zvrstilo in vsi so naredili dobro vzdušje, ne bom rekel, da imamo tremo, ampak se bo treba kar potruditi, da bomo šli v štih z njimi. Ampak ko vidimo, kakšna je publika, se prav veselimo, ker sem prepričan, da vsi ti ljudje znajo vsaj 20 naših komadov na pamet in bo kar kriza, katerih se bomo danes lotili, da jih ne bomo preveč razočarali s kakšnimi, ki jih bomo izpustili,« nam je tik red nastopom skupine zaupal Jože Potrebuješ. Da brez kančka treme ne bo šlo, nam je razkril pevec skupine Pop Design, ki je poslušalce zabavala, ko se je noč že prevesila v začetek novega dne. »Vedno, ne glede na to, ali je v dvorani 10.000 ali pa 10 poslušalcev, je nekaj treme. A po prvih tridesetih sekundah mine,« je povedal Miran Rudan.
Takole je bilo na koncertu v prvih vrstah.
Takole je bilo na koncertu v prvih vrstah.

Gasilci v solzah

Točno opolnoči se je na koncertu Zažigamo Slovenijo zgodil vrhunec večera: razglasitev zmagovalcev akcije Naj prostovoljno gasilsko društvo. Med petimi finalisti, ki smo jih izbrali skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije, ste bralci izglasovali po enega zmagovalca iz vsake od dveh skupin. Naj prostovoljno društvo v skupini do II. kategorije je postalo PGD Hajdoše, naj prostovoljno gasilsko društvo od III. do V. kategorije pa PGD Starše.

Ko so izvedeli, da so najboljši, in iz rok odgovornega urednika Slovenskih novic Bojana Budje prejeli čeka za 5000 evrov, zmagovalci niso skrivali ganjenosti in hvaležnosti. »Hvala vsem za vsak glas posebej, brez vas ne obstajamo, z vami smo močnejši,« so se Hajdošanom in drugim, ki so glasovali zanje, zahvalili člani PGD Hajdoše. »Nagrada je čudovita in mi smo se zanjo izjemno potrudili. Celo društvo oziroma cela vas je res glasovala. Dobivali smo se po večerji v gasilskem domu in glasovali, da bi si priborili teh za naše društvo krvavo potrebnih 5000 evrov. Zelo lepo je, da si v Sloveniji razglašen za naj društvo, to vsekakor veliko šteje in za nas je to velik ponos. Ne skrivamo pa dejstva, da nam veliko pomeni 5000 evrov, ki jih bomo dobili na naš račun,« nam je še vedno pod vtisom podelitve zaupal poveljnik PGD Starše Matija Kranjc, kjer bodo nagrado porabili za nadgradnjo gasilske cisterne, za katero že imajo podvozje. »Ta nagrada je plod 130 let dela društva, tega, da smo res ves čas delali z mladimi in vložili veliko energije v pridobivanje in ohranjanje članov. Ponosni smo, da nam je uspelo priti med najboljših pet društev. Menimo, da bi si prav vsako prostovoljno društvo v Sloveniji enkrat zaslužilo postati naj društvo,« je dodal predsednik PGD Starše Damjan Toplak.
Odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja je gasilcem PGD Starše in PGD Hajdoše izročil nagrado.
Odgovorni urednik Slovenskih novic Bojan Budja je gasilcem PGD Starše in PGD Hajdoše izročil nagrado.

Žur do jutranjih ur

V razigranem večeru ni manjkalo smeha, za katerega so poskrbeli nastopi Saše Djukiča in njegove mame Manke, milicista Franca in dr. Stulza. Da zabava in ples nista prenehala, tudi ko na odru ni bilo glasbenikov, je poskrbel legendarni didžej Dady. Obiskovalcem, ki so poskrbeli za tako odlično razpoloženje v dvorani, smo pred odhodom podarili nekaj drobnih malenkosti, ki jih bodo spominjale na večer, ki smo ga preživeli skupaj. 
FOTO: predsednik uprave družbe FMR Stojan Petrič in njegova žena Nada sta poklepetala z Modrijani.
FOTO: predsednik uprave družbe FMR Stojan Petrič in njegova žena Nada sta poklepetala z Modrijani.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije