BRALCI POROČAJO

To so strašne posledice vetra, ki so doletele našega bralca (FOTO)

Objavljeno 10. februar 2020 16.12 | Posodobljeno 10. februar 2020 16.11 | Piše: S. U.

Zaradi posledic močnega vetra ima velike težave.

FOTO: Andrej, bralec poročevalec
Zaradi posledic močnega vetra so marsikje težave pri oskrbi z električno energijo. Ponoči je prišlo do večjih izpadov pri oskrbi na območju Zreč, Apač, Lendave in Ivančne Gorice. Nekatere težave so pristojni že odpravili, a je težave pričakovati tudi danes čez dan. Arso je za severovzhod države razglasil rdečo stopnjo ogroženosti.

Močan veter ovira promet predvsem na območju severovzhodne Slovenije. Voznikom priporočajo, naj se na to območje odpravijo, samo če je to res nujno.

Pristojni zaradi vetra odsvetujejo zadrževanje v gozdu

Delo in vsakršno drugo gibanje v gozdu je v teh vetrovnih dneh izjemno nevarno, pa opozarjajo v Zavodu za gozdove Slovenije. Zadrževanje v gozdu zato odsvetujejo. Minuli teden sta pri delu v zasebnem gozdu umrla dva človeka, najmanj dva pa sta se poškodovala.

Kot so opozorili v zavodu, je v krošnjah ostalo veliko odlomljenih vej, ki lahko zaradi svoje teže in velike višine povzročijo težke poškodbe. Gozdove naj lastniki začnejo sanirati šele ob umiritvi vremenskih razmer. Varnost ljudi je prva prioriteta sanacije gozdov po naravnih ujmah. Sanacije poškodovanih gozdov naj se gozdni delavci in lastniki gozdov lotevajo čim previdneje.

Nevšečnosti za naše bralce

Ob tem se nam je oglasil bralec Andrej in nam razkril posledice vetra v Turškem Vrhu v občini Zavrč. 

image
FOTO: Andrej, bralec poročevalec

image
FOTO: Andrej, bralec poročevalec

image
FOTO: Andrej, bralec poročevalec


Kakšno pa je stanje pri vas?

Deli s prijatelji