ŠOK ZA MLADI PAR IZ LJUBLJANE

Doma sta intimna, na cesti pa so ju kaznovali policisti

Ali gre za brezsramno vročanje kazni ali policisti le opravljajo svojo dolžnost?
Fotografija: Simbolična fotografija.  FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija.  FOTO: Matej Družnik

V tem tednu je policija napovedala poostreno nadziranje upoštevanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Kot ugotavljajo policisti in zdravstveni inšpektorji, ljudje še vedno ne nosijo mask, se zbirajo in ne upoštevajo razdalje.

Na spletu se je pojavila zgodba mladega para iz Ljubljane, ki je bil v ponedeljek na sprehodu v svoji občini. Pravita, da sta v zasebnem življenju fant in dekle, ki pa ne živita na istem naslovu. Na sprehodu sta bila oba z maskami, ko ju je ustavila policija in jima je brez opozorila izrekla globo v višino 400 evrov. Razlog? Premajhna razdalja.



Sprašujeta se, ali je to korekten odnos do državljanov. »Sicer menim, da so policisti postavljeni v zelo težek položaj in nisem nastrojen proti njim. Govorice pa pravijo, da so na nekaterih postajah samo določeni policisti tako 'neusmiljeni' in se na nič ne ozirajo,« pravi oglobljeni Ljubljančan.

Višji policijski inšpektor Alojz Sladič je pred dnevi poudaril, da policisti v večji meri kršitelje opozorijo na nepravilnost, a če ocenijo, da opozorilo ne bo imelo učinka, izvedejo tudi represivne ukrepe, predvsem z izrekom globe z izdajo plačilnega naloga.

Par je bil verjetno tudi v prekršku zato, ker po zakonu ni dovoljeno druženje med osebami iz različnih gospodinjstev in med osebami, ki niso ožji družinski člani.

Vprašanje smo naslovili tudi na policijsko upravo Ljubljana. »Konkretnega prekrškovnega postopka zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo komentirati. Lahko pa na splošno povemo, da je zbiranje oseb dovoljeno, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi, ki izhajajo iz veljavnega odloka o omejitvi zbiranja in gibanja ljudi. V nasprotnem primeru to pomeni kršitev, zoper katere policisti ukrepajo skladno s pooblastili,« odgovarja Tomaž Tomaževic.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije