IZ ČESA SO?

Biorazgradljiva vreča: Kruh v njej se je do doma osmrdel, kot bi v njej nosila crkovino

Izkušnja, ki je uporabnica ne bo tako hitro pozabila.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – V zadnjih letih smo vse bolj pozorni na plastiko in ustvarjanje odpadkov iz nje poskušamo čim bolj zajeziti. Tudi z uporabo biorazgradljivih vreč. A če se ideja o njih zdi naravnost odlična, so nekateri ob njihovi uporabi naleteli na neprijetnost, mimo katere gredo zares težko.

Bralka nam je posredovala zapis osebe, ki je pri enem od večjih trgovcev pri nas kupila kruh, tega pa pospravila v biorazgradljivo vrečo, ki jo za plačilo ponujajo pri trgovcu. Zapis gre takole: »Bi se morali vprašati, iz česa so, ker so tako smrdljive. Kruh v njej se je do doma osmrdel, kot bi v njej crkovino nosila. Slučajno sem jo kupila, ker navadno imam vedno svojo iz blaga.«

Iz česa sploh so biorazgradljive vreče? Pregledali smo več spletnih strani proizvajalcev in ugotovili, da jih precej pogosto izdelujejo iz rastlinskega škroba. Na podlagi zgornjega pa se zdi, da je namesto njih še vedno boljša izbira papirnata vreča ali tista iz blaga.
 

Imate tudi v takšno izkušnjo z biorazgradljivimi vrečami? Morebiti s kakšno drugo stvarjo? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije