ŠOK

Kar oba pilota pijana

Pilota United Airlines pogrnila na testu alkoholiziranosti. Podobno se je zgodilo pri Delti, je pijanih pilotov vse več?
Fotografija: Letalo iz Glasgowa do Newarka je zaradi pijanih pilotov ostalo na tleh.
Odpri galerijo
Letalo iz Glasgowa do Newarka je zaradi pijanih pilotov ostalo na tleh.

GLASGOW – Konec tedna so aretirali oba pilota, ki bi morala prepeljati potnike iz Glasgowa na Škotskem čez Atlantski ocean do Newarka v ZDA. K sreči so ju pristojni še pravočasno razkrinkali.

Pilota družbe United Airlines so prijeli pred vkrcanjem na letalo. Varnostni pregled sta opravila uspešno, a se je ustavilo pri policiji, kjer sta šokirala med preizkusom alkoholiziranosti. Pilota, stara 62 oziroma 45 let, so pridržali do prihoda sodnika, kako je ta odločil o njuni usodi, še ni znano. Prav tako ni jasno, ali sta sodelavca pred načrtovanim poletom popivala skupaj ali sta se zabavala vsak po svoje, vsekakor pa sta povzročila bes številnih potnikov zaradi odpovedanega poleta, delodajalcu pa izdatne stroške.


Pri United Airlines so pred dvema letoma že odslovili pilota, ki sta prav tako hotela v nebo pošteno nadelana: prislužila sta si 10 oziroma 15 mesecev za zapahi in seveda prepoved letenja. Podobna usoda verjetno čaka tudi tokratna malomarneža, ki sta do nadaljnjega suspendirana.

Pred dnevi se je podobna zgodba pripetila v ZDA pri letalski družbi Delta, kjer se je 37-letni pilot, ki bi moral potnike prepeljati od Minneapolisa do San Diega, poskusil kar izogniti varnostnemu pregledu, a je s tem pritegnil še več pozornosti in nazadnje pogrnil na testu alkoholiziranosti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije