PRODAJALEC

Pes prodaja krompirček

Objavljeno 05. april 2019 15.32 | Posodobljeno 05. april 2019 15.44 | Piše: A. P.

Kužek je edini zaposleni v ulični prodajalni. Napitnine sprejema v obliki priboljškov.

Kadar ne dela, hodi na dolge sprehode. FOTO: Instagram
Poulični prodajalci hrane so običajen pojav v vsakem mestu, vendar je prodajalna Psičkov sladki krompirček nekaj posebnega. Je v Saporu na Japonskem in ima triletnega prodajalca – kužka pasme šiba inu.
image
Kadar ne dela, hodi na dolge sprehode. FOTO: Instagram

Domačini so novega uslužbenca opazili v začetku meseca in kmalu je postal zvezda. Po spletu so zakrožile fotografije nenavadnega uslužbenca in ljudje so bili prepričani, da je vse skupaj potegavščina, zato so začeli množično obiskovati prodajalno. In če so že prišli, so si privoščili še pečen sladki krompirček.
Lastnik prodajalne računa na poštenost ljudi, da bodo dali v škatlo približno pol evra.


Kužku je ime Ken Kun, prodajalna pa je avtomatizirana, tako da njegovo delo ni zahtevno. Vse, kar mora storiti, je, da je ljubek in privablja ljudi. Prodajalna temelji na poštenosti ljudi, da bodo dali v škatlo približno pol evra za vsak krompirček, ki ga vzamejo.
image
Prikupni kuža je postal prava zvezda. FOTO: Instagram

Na Japonskem to očitno deluje. Na prodajalni je duhovito pripisano, da kužek ne menjava drobiža, napitnine pa sprejema v obliki priboljškov. Zgodbo o psu iz prodajalne hrane so že predvajali na nacionalni televiziji, oglasili so se tudi zaščitniki živali, ki so prepričani, da gre za krut odnos do kosmatinca. Nekateri pa pravijo, da bi kuža lahko kadar koli skočil iz kioska, če mu tam ne bi bilo všeč. 
Deli s prijatelji