ŠOKANTNO

Ni nujno, da so device

Vatikan je dvignil marsikatero obrv, ko je objavil spremembo svoje politike.
Fotografija: Številne Kristusove neveste – na svetu naj bi jih bilo okoli pet tisoč – se simbolično poročijo s Kristusom. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Številne Kristusove neveste – na svetu naj bi jih bilo okoli pet tisoč – se simbolično poročijo s Kristusom. FOTO: Getty Images, Istockphoto

VATIKAN – V dokumentu Ecclesiae Sponsae Imago, objavljenem v začetku meseca, je zapisano, da fizična deviškost ni nujni predpogoj za posvetitev med t. i. Kristusove neveste. Doslej je veljalo, da morajo biti nune ali Kristusove neveste device.

Vatikan je nova pravila o posvetitvi žensk zapisal po tem, ko naj bi se povečalo zanimanje za vstop med Kristusove neveste. V novih pravilih piše, da je odločitev o deviškosti lep zgled, ni pa nujni predpogoj.

Odločitev Vatikana je nekatere naravnost šokirala. Ameriško združenje posvečenih devic je sporočilo, da je šokantno slišati, da fizična deviškost ni več nujna za življenje v posvečenosti. »Celotna tradicija Cerkve je, da je morala ženska prejeti darilo deviškosti – tako fizične kot duhovne, da bi bila lahko posvečena,« so zapisali v izjavi.

Kristusove neveste so ženske, ki se iz verskih razlogov odločijo za posvetitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije