VZTRAJNA

Bog nuni naročil, naj ostane v razpuščenem samostanu

V Nemčiji redovniška pripravnica vztraja v razpuščenem samostanu.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

Redovniška pripravnica Claudia Schwarz (39) kljub odredbi lokalnih cerkvenih oblasti ne želi zapustiti razpuščenega samostana v kraju Altomünster na Bavarskem v Nemčiji, saj ji je, kot je dejala, Bog naročil, naj ostane tam. Schwarzeva zdaj bije sodno bitko na nemških sodiščih, zahteva pa, da dokončno odločitev sprejmejo v Rimu.

Redovniška pripravnica Claudia Schwarz. FOTO: Zaslonska slika
Redovniška pripravnica Claudia Schwarz. FOTO: Zaslonska slika


Schwarzeva je na sodišče v Münchnu vložila pritožbo na odredbo nadškofije Münchna in Freisinga, da mora zapustiti samostan. Sodišče je na današnji obravnavi predlagalo, da strani spor rešita sporazumno, vendar pa se nadškofija in redovniška pripravnica nista mogla dogovoriti. Nadškofija je namreč za končni datum odhoda predlagala konec junija. Pripravnica je dejala, da to zanjo ni možnost, in vztrajala, da končno odločitev sprejme Vatikan. Z nadškofijo se je dogovorila, da je lahko do te odločitve v samostanu, ki je bil zgrajen okoli leta 750.

Schwarzeva želi sicer v tem samostanu, ki je bil pred časom razpuščen in je večinoma prazen, tudi podati svoje redovniške zaobljube (čistosti, uboštva in poslušnosti).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije