30 LET

Obujamo spomine: S tretjim srcem

Najstnici iz Choppingtona v angleški pokrajini Northumberland so februarja že drugič presadili srce.
Fotografija: Leanne z bratom Scottom in mamo Helen FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
Leanne z bratom Scottom in mamo Helen FOTO: Arhiv

Spomladi leta 2008 je bila takrat 18-letna Leanne Nicholson peti človek na svetu, ki je preživel dvojno transplantacijo srca.
image_alt
Še pomnite leto 1991? Pošljite nam svoje spomine in fotografije


Najstnici iz Choppingtona v angleški pokrajini Northumberland so februarja že drugič presadili srce. »Zdaj se dobro počutim, imamo veliko načrtov,« je veselo povedala plavolaska, ki se na videz ni razlikovala od svojih vrstnic.
Kot sta medijem razkrila mama Helen in oče Robert, je bila Leanne do 12. leta povsem običajno dekle. Na družinskem posestvu je jahala ponija, ki ga je njej in bratu kupil oče. A dva meseca po 12. rojstnem dnevu je začela pešati, postala je utrujena. Najprej so pomislili, da je gripa, tudi zdravnik je rekel, da bo vse v redu.

Nekega večera pa je omagala na stopnicah in v bolnišnici so ugotovili, da se je Leanne v telo prikradel virus, ki je napadel srčno mišico. Telo je srce po prvi operaciji zavrnilo, zato so ji ga morali presaditi še enkrat. Prve tedne po drugi presaditvi je kazalo, da je telo novo srce sprejelo, nato so se začele težave. Dekle je umrlo, zdravniki so rekli, da se ni dalo nič storiti. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas