E-OBRAZEC ZA BRALCE

Še pomnite leto 1991? Pošljite nam svoje spomine in fotografije

Leto 2021 je za vse prav posebno: praznujemo 30. obletnico razglasitve samostojnosti in nastanka najbolj priljubljenega časopisa pod Alpami – Slovenskih novic. Sodelujte pri obujanju spominov.
Fotografija:
Odpri galerijo

Natančno 14. maja 1991 se je pisalo. Jugoslavija je razpadala, ena marka je bila na črnem trgu vredna 16 dinarjev (uradno v bankah 13, a kaj, ko jih ni bilo dobiti), v legendarnem kinu Komuna je igrala uspešnica Pleše z volkovi – in Slovenci smo odštevali dneve in ure do razglasitve samostojnosti.

To je bil tudi čas, ko so nastale Slovenske novice, časnik, kot ga do takrat pri nas še ni bilo in ki že 30 let velja za najbolj priljubljenega, spletna različica pa ruši rekorde in je že pozdravila tričetrtmilijontega bralca.

Že vse leto se v naših edicijah s številnimi prispevki spominjali zgodovinskega leta 1991. Vabimo vas, da pri tem sodelujete. Odprite beležnico ali zaženite word in zapišite svoje osebne spomine na obdobje pred 30 leti. Pobrskajte za starimi fotografijami iz tistega obdobja, ki bi jih radi pokazali vsej Sloveniji.


Svoje spomine nam lahko pošljete na dva načina:

  1. Po navadni pošti na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom: 30 let. Če želite, da vam fotografije vrnemo, ne pozabite pripisati še svojega naslova.
     
  2. Z uporabo spletnega obrazca, ki ga najdete nižje na tej strani. Za pošiljanje daljšega besedila vam svetujemo, da ga najprej zapišete in shranite v wordu (ali podobnem urejevalniku) in nam ga skupaj s fotografijami pripnete v spletni obrazec:

Pošiljatelje, katerih prispevke ali fotografije bomo objavili v svojih edicijah, bomo nagradili s priložnostnimi darilci Slovenskih novic.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas