RAZVAJAMO BRALCE

Terna s stanovanjem v Ljubljani osrečila Mariborčana!

54-letni Rok Šavorič je šel službeno v Ljubljano, domov pa prišel s stanovanjem.
Fotografija: Nekdanji in uspešni nogometaš iz Maribora bo odslej tudi malo Ljubljančana. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Nekdanji in uspešni nogometaš iz Maribora bo odslej tudi malo Ljubljančana. FOTO: Dejan Javornik

MARIBOR, SLOVENSKE KONJICE – »Danes držite v rokah zadnji izvod Slovenskih novic v stari podobi,« je Bojan Budja, odgovorni urednik Slovenskih novic, vsem našim bralkam in bralcem sporočil pred več kot mesecem dni. In še nekaj je dodal: »Kar 55 dni boste lahko iskali srečo že v prvi med docela prenovljenimi nagradnimi Ternami. Nekdo med vami bo častil vsaj tri dni, postal bo namreč dobitnik stanovanja sredi Ljubljane.«

In res se je zgodilo: manj kot deset dni pred zaključkom te poletne Terne je namreč kot strela z jasnega usekala novica, da smo ga vendarle dočakali, srečnega dobitnika stanovanja, namreč!

Da je to 54-letni Mariborčan Rok Šavorič. Nekdanji in dolgoletni nogometaš, otrok NK Maribor, ki pa je v 15-letni karieri največji pečat zapustil predvsem pri primorskih medrepubliških ligaših, pri Kopru in Izoli, je po poklicu komercialist.

Že dolgo se namreč ukvarja z zastopstvom znane italijanske kave in vseh kavnih pritiklin za vzhodno Slovenijo. Ničkolikokrat je ta del Slovenije že prečesal. Ter se kot strastni bralec Slovenskih novic že tolikokrat prepričal, kaj prinaša ta časopis. Ne le sreče in razvedrila, in ne le seznanjanja o tem ali še čem, temveč tudi pripadnost, povezanost. »Lokali, ki nimajo Novic, pravzaprav ne morejo obstajati,« je srečnež strnil svoje videnje s terena.

»Nadvse rad jih vzamem v roke, še posebno so mi vešč novičarske zgodbe, ki so napisane zgoščeno in podrobno, iz katerih se jasno vidi, da je bil novinar na terenu, ne pa da je pisal iz kabineta.«

Kavica in Slovenske novice

Oče dveh sinov, 24-letnega Nika, uspešnega animatorja, ki deluje in ustvarja v Londonu, v enem vodilnih podjetij v branži na svetu, ter 19-letnega Jana, je bil pred dnevi službeno v Ljubljani. Moral se je dobiti s stranko, ki pa je malo zamujala. Zato jo je počakal v kavarni pri Mercatorjevem centru v Dravljah. Sedel je in si naročil obvezno kavico. Da bi bila ta še slajša, je smuknil še do najbližje prodajalne ter jo obogatil s Slovenskimi novicami. Ker je usodno in življenjsko zapisan žogobrcu, ga je članek z naslovom Slovenski fuzbalerji hočejo v hrvaško ligo še posebno pritegnil. Natančno ga je prebral, preostalo pa na hitro prelistal, saj je oseba, ki jo je čakal, že prihajala. Na Terno je čisto pozabil.

»Na nalepko na naslovnici, pod katero vsakič preverim, ali sem kaj zadel, pa me ta sreča doslej ni in ni hotela oplaziti, sem se spomnil šele pozneje v avtu,« se je spominjal Šavorič. Hotel je namreč že kreniti domov v Maribor, prižgal motor, kot Napoleon, ki je delal več stvari hkrati, v tistem popraskal še po nalepki, pogledal, pa še enkrat, je dejansko videl prav, se je kar naprej spraševal, ugasnil motor svojega vozila in nekaj trenutkov nepremično zrl v tri enake hišice, simbolčke, ki so se svetlikali v njegovem naročju.

Čeprav je slutil, da trije enaki simboli nekaj prinašajo, še kar ni mogel verjeti. Globoko je vdihnil in poklical na telefonsko številko, ki je bila objavljena.

»Je to kakšen dobitek?« je vprašal osebo na oni strani. Svetovali so mu, naj sporoči še dodatno kodo, zdrdral jo je, potem pa mu je tista na oni strani na ves glas čestitala: »Rok, iskrene čestitke, zadeli ste stanovanje!«

Preplavil ga je še kako razumljiv šok. »Niti v sanjah nisem pričakoval česa takšnega,« se mu je smejalo. »Zares, nikoli nisem bil niti blizu takšni sreči, kaj pa vem, očitno je bilo treba na kaj takšnega čakati dolgih 54 let!«

Najprej na dopust, potem v stanovanje

Končno je poklical ženo Nevenko in jo obvestil. Ker pa je Rok Šavorič precej šaljive sorte, mu žena sprva ni verjela, »saj se šališ, kajne«?

To pot se seveda ni. Takšne vreče daril, kot jo je prinesel to pot s službene poti, najbrž ne bo nikoli več. S pomočjo Terne je namreč napraskal za celo stanovanje, in to v strogem ter uglednem ljubljanskem središču.Pred uradnim prevzemom, smo izvedeli, da se gredo Šavoričevi še malce umirit; šok po dobitku bi marsikoga pošteno iztiril. Na priporočilo Rokovega odličnega prijatelja in legendarnega nogometaša Klitona Bozga gredo zato najprej za deset dni počitnikovat na albansko obalo. Ko bodo prišli nazaj, pa bo srečni Rok že v novem stanovanju.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije