ČE BI ...

Janez Usenik: Sem dovolj velika baraba

Janez Usenik je veliko več kot le televizijski voditelj in novinar. Je tudi stand up komik, scenarist, igralec, oče treh hčera in še marsikaj drugega. Pravzaprav je vsak njegov nastop občudovanja vredna igra, med drugim se je lani odlično odrezal tudi kot plesalec v šovu Zvezde plešejo. 
Fotografija: Janez Usenik. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Janez Usenik. FOTO: Mediaspeed

Če bi bil Donald Trump, bi šel na večerjo z Melanio in se ji opravičil, če jo je kako moje dejanje prizadelo. Če pa so vse navedbe o tem neresnične, bi ji to pojasnil.
Če bi ujel zlato ribico, bi jo dal nazaj v akvarij ali ribnik. Saj ne verjamete, da so zlate ribice, ki izpolnijo tri želje? To je le okrasna riba iz družine krapovcev.
Če bi imel na izbiro en lepotni poseg, bi vzel bon za prihodnost. Prav bi mi prišel, če bi kdaj morda doživel kako nesrečo in bi res potreboval rekonstrukcijsko kirurgijo.
Če bi bil neviden, bi … Naj to ostane skrito, ampak zavedam se, da sem dovolj velika baraba, da bi to stanje izkoriščal tudi za poredne namene. (Mimogrede, lepe ploščice v kopalnici imate.)
Če bi lahko, bi preživel noč z nekom, s katerim želim preživeti tudi dan. Ko je ta pogoj izpolnjen, pa je edina meja domišljija.
Če bi bil ženska, bi razmišljal popolnoma drugače. Najprej so ženske v tem svetu, velikokrat po krivici, drugače vzgojene. Hkrati pa sem prepričan, da hormoni v našem telesu vplivajo na to, kako čustvujemo in razmišljamo. Če pa bi bil ženska z moškim razmišljanjem, se zavedam, da bi na žalost veljal za dokaj pokvarjeno dekle.
Če bi se še enkrat rodil, bi bil dojenček. Življenja nimamo za to, da popravimo stare napake, ampak da se ga učimo od začetka. Zato se morda ne spomnimo ničesar izpred rojstva.
Če bi bil žival, bi bil maček. Po možnosti ljubljenček kakega starejšega para, ki bi me pustil dneve prespati in se klatiti okoli vse noči.
Če bi bil pravljični junak, bi bil Perzej. Med bajeslovnimi junaki je bil eden redkih, ki je vedno znal ostati moder in premišljen.
Če bi bil bog, bi bil ateist. Ljudem bi ukazal, naj pozabijo, da obstajam, in prevzamejo polno odgovornost za svoja dejanja.
Če bi šel na samotni otok, bi s sabo vzel zalogo hrane, vode in zdravil, šotor, radijsko postajo, da lahko pokličem na pomoč, in čoln, s katerim bi se lahko vrnil na celino, če pomoči ne bi bilo. Včasih je treba biti praktičen. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije