INTIMNI KONCERT

Jan Plestenjak je osrečil devet žensk hkrati

Objavljeno 12. januar 2020 10.00 | Posodobljeno 12. januar 2020 10.15 | Piše: A. K.

Gostil jih je kar v svoji dnevni sobi.

V intimnem prazničnem vzdušju Janove hiše sta Jan Plestenjak in Coto postregla pravo glasbeno poslastico. 
Posebna in nepozabna glasbena zgodba se je začela pisati leta 2018, ko je Jan Plestenjak v sodelovanju s tremi največjimi nakupovalnimi središči pri nas, Citypark Ljubljana, Europark Maribor in Citycenter Celje, poskrbel za doživetje na domovih svojih največjih oboževalk. Takrat je pripravil devet akustičnih koncertov v Ljubljani, Celju in Mariboru, letos pa se je odločil, da bo najbolj goreče poslušalke gostil kar v svoji dnevni sobi. Srečnice so si sedež ob Janovem klavirju zagotovile s sodelovanjem v nagradni igri.
»Jan je človek z veliko, a malce skrivnostno dušo.«

Tjaša
, Teja in Špela z ljubljanskega, Sandra, Tanja in Patricija z mariborskega ter Jerneja, Klavdija in Živa s celjskega konca poti v Strunjan ne bodo nikoli pozabile, saj so strokovnjaki pred srečanjem s pevcem poskrbeli za njihove pričeske in ličenje, nato pa je sledilo najboljše – sedež v prvi vrsti v Janovem domu. »Koncert pri Janu doma je bil eno zelo posebnih doživetij, ki je v meni pustilo lep in trajen spomin. Po stisku rok in lepem sprejemu smo se punce ob klavirju predale Janovemu glasu. Energije, ki jo je vložil v klavir, kitaro in svoj glas ob spremljavi Cota, se ne da opisati z besedami. Nekaj, kar je res nepozabno, pa je bil trenutek, ko sediš ob Janovem klavirju s kozarcem vina v roki, on pa ti zaigra pesem Povej mi, kaj bi rada, ki ti je najbolj pri srcu. Naj dodam še besedo ali dve o Janu: je čudovit, preprost, pozitiven človek z veliko humorja, a ko ga malo bolj spoznaš, ugotoviš, da je človek z veliko, a malce skrivnostno dušo,« je vtise strnila Špela iz Ljubljane.

Imel je tremo
image
Nagrajenke so od Jana dobile v spomin steklen zvonček z njegovim posvetilom in podpisom.

Nad oboževalkami, ki so stopile v njegov dom, je navdušen tudi Jan, ki nam je zaupal, da je imel pred intimnim koncertom in druženjem z oboževalkami, ki je trajalo dobro uro in pol, manjšo tremo. Ker ni želel, da bi kdorkoli fotografiral njegovo hišo, so morale obiskovalke telefone pustiti zunaj. Takoj ko so vstopile v dom, ki so ga prej okrasili, je začutil pravo energijo, ki so jo prinesle s sabo. »Imeli smo se odlično. Sedele so ob klavirju na barskih stolčkih. To sem predlagal jaz, da bi se res počutile domače,« pravi Jan, pri katerem so oboževalke po celodnevnem razvajanju doživele vrhunec dneva. »Kaj takšnega se verjetno pri nas še ni zgodilo. Ta koncert je nekaj, kar si bomo vsi, ki smo bili tam, zapomnili za vse življenje,« navdušeno pripoveduje. Prizna, da so bile njegove obiskovalke sprva nekoliko zadržane, nato pa so se le sprostile.
Gostil jih je kar v svoji dnevni sobi.

image
Janove balade in priredbe so očarale oboževalke, da so v sproščenem vzdušju tudi zapele z njim.

To je bilo moje delo, da ustvarim sproščeno vzdušje. Če je človek sproščen, človeški, normalen, to pravzaprav ni težko,« se nasmehne. Repertoarja ni pripravil vnaprej, igral je po občutku, pesmi, za katere je menil, da jim bodo všeč. »Nikoli ne upoštevam glasbenih želja, saj nisem džuboks,« se zasmeji Jan. Njegov izbor pesmi je bil vsem všeč. »Med pesmimi smo se pogovarjali in pogovor je nanesel na takšno temo, da je bila naslednja pesem primerna temu,« nam je zaupal pevec in priznal, da mu je bilo v čast gostiti oboževalke. »Priznati moram, da je bilo vse skupaj zelo razburljivo. Navdušen sem!« v smehu doda Jan, ki je bil tokrat takšen, kot je na velikih koncertih. »Vedno sem takšen, ne glede na to, kje sem. Ne znam se izklopiti, kar me včasih tudi malce izžema. Tokrat je bila razlika v tem, da sem se lahko s svojimi poslušalkami pogovarjal, česar na velikih odrih ne morem početi,« je še povedal za konec.
Deli s prijatelji