Z novim letom prišle hude bejbe

Štiri nekdanje navihanke, od katerih sta dve še vedno članici skupine MJAV, so združile moči in ustanovile skupino z nenavadnim imenom Chicas. Dekleta so pojasnila, da to v španščini pomeni hude bejbe. Naj bo, samo da so v roke spet vzele harmoniko.
Fotografija: Prvo živahno polko Pozitiva te dni že vrtijo na številnih radijskih postajah.
Odpri galerijo
Prvo živahno polko Pozitiva te dni že vrtijo na številnih radijskih postajah.

Novo leto, nove priložnosti. Tako so si verjetno rekla štiri dekleta, ki so se na novo skupno pot podala v januarju, ki velja za bolj miren mesec, v katerem se glasbeniki po napornem decembru nekoliko regenerirajo in ga izkoristijo za počitek. A to ne velja za simpatična dekleta, ki jih poslušalci in poslušalke že zelo dobro poznajo. Zasedbo Chicas sestavljajo same odlične glasbenice. To so Jasmina Šmarčan, Tamara Zagajšek, Tina Poljanšek in Maša Uranjek. In ker v zadnjem času na naši sceni kronično primanjkuje glasbenic in nasploh ženskih zasedb, so naše Chicas dobrodošla osvežitev in popestritev na sceni.

Skupnih nastopov so že vajene, saj so bile nekoč vse članice Navihank. Basistka Jasmina in flavtistka Maša, ki sta še vedno članici skupine MJAV, sta profesionalni glasbenici, kitaristka Tamara je učiteljica slovenščine in angleščine na eni od osnovnih šol blizu Šentjurja, harmonikarica Tina, ki je bila po Navihankah še pevka pri Prisrčnikih, pa je pred dvema letoma diplomirala v Celovcu, na deželnem konservatoriju za glasbo, na oddelku ljudske glasbe, kjer si je za glavni inštrument izbrala steirische harmoniko, po naše štajersko harmoniko, ki je podobna diatonični, le da je postavitev tonov na njej malce drugačna, ima pa tudi več basov. »A v skupini Chicas igram na običajno diatonično harmoniko, ki sem se je v Glasbeni šoli v Kamniku učila osem let,« nam pove Tina. Zanimivo je to, da igra na harmoniko, poimenovano MATT, ki je nastala na željo njenega atija, ki je hrepenel po tem, da bi imeli harmoniko, katere ime je sestavljeno iz kratic njegovih otrok. »Kratica MATT ima dve začetni črki imena mojega brata Matjaža, T pa je začetnica mojega in imena moje sestre Teje,« nam še zaupa. Tudi njen brat in sestra sta namreč akademska glasbenika. A to še ni vse. Tina namerava še letos odpreti zasebno glasbeno šolo za poučevanje harmonike, za pomlad pa napoveduje predstavitev otroške kolekcije oblačil.

Več kot očitno je vsestransko nadarjeno dekle. In čemu so združile moči? »Pri nas manjka ženskih bendov za dober žur, zato smo takšnega ustanovile me, da bomo med ljudmi širile pozitivno energijo, srečo, dobro voljo, podarjale nasmehe in seveda igrale kakovostno glasbo. In glede na to, da imamo že veliko odrske kilometrine in izkušenj, točno vemo, kako ustreči poslušalcem,« pove flavtistka Maša. In prav zato ne preseneča, da so prvo skladbo, ki so jo posnele in jo že predstavljajo na radijskih postajah, naslovile Pozitiva. Njeni avtorji so Maša, Jasmina in pa kvatropirec ​Samo Kališnik.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije