HONORARJI

Magnifico rešujeta slovensko čast

Objavljeno 17. januar 2019 14.56 | Posodobljeno 17. januar 2019 14.26 | Piše: M. T.

Zasidrala sta se v srcih balkanskih ljubiteljev glasbe.

Magnifico je naš edini glasbenik, ki je nanizal kar nekaj hitov na Balkanu.
Desetletja je veljalo nepisano pravilo, da so glasbeniki iz nekdanje skupne domovine k nam hodili nastopat in služit bajne honorarje, medtem ko so naši pevci, pevke in skupine v zelo redkih primerih dobili povabilo na Balkan. V zadnjem času pa sta predvsem dva naša umetnika spremenila ta trend in dokazala, da so tudi slovenski ustvarjalci zanimivi za južno tržišče.
image
Magnifico je naš edini glasbenik, ki je nanizal kar nekaj hitov na Balkanu.

Magnifico in Senidah sta se zasidrala v srca srbskih, črnogorskih, bosanskih in makedonskih ljubiteljev kakovostne glasbe in redno nastopata zanje, zato ni naključje, da sta tudi silvestrsko noč preživela na odru – on v Novem Sadu, ona pa v Beogradu. Tako sta postala daleč najbolje plačana slovenska izvajalca v tujini, saj so morali za njun nastop organizatorji seči globoko v žep.
image
Senidah nenehno nastopa po beograjskih diskotekah, potuje pa tudi v druge države z močno balkansko diasporo. foto Matic Kremzar

Pevec in avtor iz Šiške je dobil za koncert s skupino več 10 tisočakov, priljubljena pevka pa je za nekaj odpetih pesmi bančni račun obogatila za dobrih pet tisoč evrov. Tudi sicer imata bistveno višjo ceno od preostalih slovenskih glasbenikov, ki dobijo priložnost, da se predstavijo prek naših meja. Lahko se pohvalita z dosežkom, da nikomur poprej ni uspelo napisati hita za celotno regijo, kot je njima, hkrati pa je njune pesmi mogoče slišati v filmskih in televizijskih uspešnicah.
Veliko denarja za veliko muzike!


Magnifico že snuje glasbo za prihajajočo drugo sezono priljubljene serije Sence nad Balkanom, Senidah pa navdušuje v aktualni srbski kriminalki Južni veter. Oba tako nadvse uspešno rešujeta našo čast in širita svojo priljubljenost na ozemlje, kjer slovenski ustvarjalci nikoli niso igrali zares pomembne vloge.
Deli s prijatelji